FC Emmen jeugd zwaar in de min

FC Emmen A1-HFC A1 2-3
Het was een zwarte dag voor de jeugdafdeling van FC Emmen. Van de zes teams die in het veld kwamen verloren er vijf hun wedstrijden. Alleen FC Emmen D1 zorgde met een 2-2 gelijkspel voor een bescheiden succesje. Het vlaggenschip zit momenteel in een dipje want na het ietwat fortuinlijke gelijke spel van de vorige week bij Hollandia A1  werd nu op eigen veld met 3-2 verloren van de Koninklijke HFC A1. In de eerste helft kreeg HFC al in de tiende minuut een kans voor open doel maar die werd gemist. In de 28e minuut was het wel raak toen de Haarlemmers de ruimte werd geboden en die werd door Dedde Rabbers benut. de vreugde voor de gasten duurde echter maar twee minuten want toen mocht FC Emmen a1 een strafschop nemen nadat Sander de Grote onderuit was gehaald. Tyson Dos Santos benutte de trap vanaf elf meter vlekkeloos: 1-1. De slotfase van de eerste helft was duidelijk voor de Emmenaren en Sander de Grote liet een grote kans liggen nadat hij door Emil Bijlsma in prima positie was gespeeld. Na de thee leek de thuisclub het duel definitief naar zich toe te trekken toen Tyson Dos Santos de diepte werd ingestuurd en zijn ploeg op 2-1 zette. Maar FC Emmen gaf zes minuten later de voorsprong weer uit handen na gerommel in het eigen strafschopgebied. De situatie was ontstaan na een door Raphael Ngendakumana onnodig veroorzaakte vrije trap. De rechterspits had zijn foutje kort daarop bijna goed gemaakt maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. FC Emmen probeerde daarna er nog een overwinning uit te slepen maar kreeg tien minuten voor het einde het deksel op de neus. De verdediging werd overlopen en Robin Eindhoven maakte voor de gasten de winnende goal.
FC Emmen A1: Wolters; Smidt (77. Van den Berg), Komduur (64. Luiken), Wielink, Grevink (64. Jan Scholten), Dos Santos, Jochem Scholten, Bijlsma, Ngendakumana, Engberts, De grote.

Almere City FC B1-FC Emmen B1 3-2
FC Emmen begon voortvarend, wat resulteerde in een kans voor Thijs Oosting. De niet besproeide mat in Almere, zorgde ervoor, dat het niet vloeiend liep en de kans werd gemist. Het vloeiende spel van de Emmenaren was niet mogelijk omdat er door het stadion ook nog eens een harde wind blies. In de 10e minuut mocht de spits van Almere City zomaar in zijn eentje op Kjell Scherpen af. De eerste mogelijkheid van Almere City werd direct afgemaakt: 1-0. Het spel ging op en neer, wat in de 25e minuut resulteerde in een goede aanval over links bij Emmen. Dorjani van der Heide soleerde door de defensie van Almere en maakte het zelf ook af: 1-1. Tot aan de rust kwam er geen verandering in de stand, ondanks dat er best het een en andere gebeurde voor beide doelen.
Almere City B1 moest minimaal een punt pakken, om ook zeker te zijn van deelname aan de eerste divisie hoog. Dus vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en dit mondde ook in een doelpunt, omdat FC Emmen nog niet echt was begonnen. De Emmer ruggen werden gerecht en de gasten gingen in de aanval. Echter na vijftig minuten moest Robin Jalving wederom vissen en was het 3-1. Op het moment dat er twee spelers van FC Emmen gewisseld zouden worden, kreeg Ruben Roosken de geest en scoorde de aansluitingstreffer. De Drenten gaven zich nog niet gewonnen en gaven nog een keer gas. Op rechts stoomde Lesley Osazee op en werd binnen de beruchte lijnen onreglementair gevloerd. Strafschop voor FC Emmen. Op geëist door Freddy Quispel, die echter huizenhoog over schoot. Op het einde stond nog steeds een 3-2 op het scorebord en had FC Emmen B1 wederom een wedstrijd verloren.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen (41. Robin Jalving), Mathijs Verheul (52. Jearl Margaritha), Aron Timmerman, Twan Berends, Dorjani van der Heide; Rob Deiman (41. Lorenzo Hindriks), Remco Bos, Thijs Oosting, Lesley Osazee, Thijs Dallinga (41. Freddy Quispel), Ruben Roosken (52. Thom Scheper)

FC Twente C1-FC Emmen C1 4-0
Dat FC Emmen C1 het zwaar zou krijgen stond bij voorbaat eigenlijk al vast want de Twentenaren voeren immers de ranglijst aan. Behalve in fysiek opzicht had de thuisclub ook speltechnisch meer in de brok te brokkelen.  Vanaf de start had FC Emmen C1 dan ook weinig te vertellen en moest toezien hoe de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong uit liep. In de slotfase van de eerste helft kreeg FC Emmen wat meer grip op het duel zonder tot scoren te komen. Na de pauze leek FC Emmen bij 3-0 iets terug te kunnen doen maar een doelpunt van Bas Aalderink werd om onduidelijke redenen afgekeurd. FC Twente voegde er vervolgens nog een vierde goal aan toe.
FC Emmen C1: Haak; Knol (Van der Vlag), De Vries, Luchies, Dokter, Brand, Aalderink, Scholte (Ebbinge), Carty, Ploeger (Duinkerken), Deuring (Pichel).

FC Emmen o.14-Vitesse o.14 0-3
Een ietwat teleurstellende afsluiting van het jaar 2015 voor de Emmenaren. Aanvankelijk liep het nog best goed, er werd goed druk op de tegenstander gezet terwijl de Arnhemmers over de vleugels enig gevaar konden stichten. Uit een van die aanvallen van de gasten werd hands gemaakt waardoor Vitesse een strafschop kreeg toegewezen die ook werd benut: 0-1. Daarna kwam er zand in de Emmer motor. Er werd niet meer gevoetbald maar alleen maar geprobeerd tegen te houden. Nog voor rust liep Vitesse uit naar 0-2 en na rust werd in de 65e minuut de eindstand op 0-3 bepaald. Beide ploegen konden vooraf niet meer bij de eerste zes komen waardoor ze in het voorjaar in een competitie met de onderste zes uit Zuid worden ingedeeld.

FC Emmen D1-Cambuur D1 2-2
De straffe, dwars over het veld staande wind was in belangrijke mate verantwoordelijk voor het spelverloop. SC Cambuur D1 domineerde in de eerste helft met de wind in de rug en drukte dat in twee doelpunten uit zodat de rust met een 0-2 stand in ging. De Emmenaren kregen de bal amper in voorwaartse richting maar kregen kort voor de pauze nog een kans via Joey Roufs doch hij mikte net naast. In de tweede helft gingen de Emmenaren 1 op 1 spelen en plus nu het wind voordeel betekende een geheel ander spelbeeld. Alles speelde zich nu af op de helft van de Friezen. Joey Roufs zorgde in de 40e minuut voor de aansluitingstreffer en in de 52e minuut schoot Boy Nijgh uit een strafschop, nadat Fake de Jonge was gevloerd, zijn ploeg naar de 2-2 eindstand. FC Emmen kreeg wel iets meer mogelijkheden dan de bezoekers maar beide partijen konden zich in het resultaat wel vinden.
FC Emmen D1: Hugo Franssen; Jansen, Mulder, IJpelaar, Mulder, De Jonge, Slomp, Roufs, Mansaray (Dries), Broers (Giel Fransen), Nijgh.

SC Genemuiden D1-FC Emmen D2 1-0
Tegen de laagvlieger SC Genemuiden speelde FC Emmen D2 zonder inzet en inspiratie in een winderig Genemuiden. Het liep dan ook terecht tegen een 1-0 nederlaag op. Voor SC Genemuiden D1 betekende het de eerste overwinning in het seizoen.
FC Emmen D2: Sibon, Kuiper (Meijer), Jalving (Funke), Egberts, Tempelman, Zwikker, Falke (Nijmeijer), Gravelle, de Munnik, Lamberink, Zeqiri (Teuben).

Zuidhorn E1-FC Emmen E1 afgelast
FC Emmen E2-Drenthina E1 3-4

Uitslag oefenduel
FC Emmen D2-Beilen D1 8-3 (rust 1-0). Doelpunten Kas Lamberink 4, Vincent de Munnik 2, Freek Tempelman 1, Damien Zwikker 1.