Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen 2 – FC Twente 2


FC Emmen 2 ontvangt maandagmiddag de reserves van FC Twente in het kader van de reservecompetitie. Er wordt om 14:00 uur afgetrapt in stadion De Oude Meerdijk.


De ploeg van Casper Goedkoop kwam twee weken geleden voor het laatst in actie. Toen werd met 1-1 gelijkgespeeld bij ADO Den Haag, terwijl een overwinning verdiend zou zijn geweest. FC Emmen 2 is daardoor nog altijd ongeslagen in de kampioenspoule van de reservecompetitie en staat derde met zes punten uit vier wedstrijden.

Tegenstander FC Twente is ook nog ongeslagen en gaat aan kop in de kampioenspoule met tien punten uit vier wedstrijden. Vorige week had FC Twente het thuis lastig tegen de beloften van PEC Zwolle. Na een ruststand van 2-1 in het voordeel van Twente, benutte Gustavo Hamer vlak voor tijd een penalty namens de Zwollenaren. In de laatste minuut trok FC Twente via Mats Wieffer alsnog de winst naar zich toe.

Beide ploegen troffen elkaar eind november ook al, in Enschede. Dat treffen eindigde toen in een 0-3 overwinning voor FC Emmen. “Maar in die wedstrijd zette FC Twente met veel jongens hoog druk. Dat zal een bijzonder lastige klus worden,” aldus Goedkoop. “Maar wij hebben wel meer ervaring in de ploeg. Dat moet uiteindelijk ook tot uiting gaan komen in de score.”

 

FC Emmen 2 – FC Twente 2
Maandag 11 maart, 14:00 uur
De Oude Meerdijk