FC Emmen in de sneeuw niet langs Heracles

Op een besneeuwd veld is FC Emmen er ondanks de vele kansen niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Tegen de verhouding in zette Adrián Dalmau de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Vlak voor tijd kopte Sven Braken de gelijkmaker binnen, tegen een Heracles dat de tweede helft met tien man speelde.

Het eerste gevaar kwam van Anco Jansen. De aanvoerder schoot een vrije trap van ruim dertig meter ineens op doel, maar doelman Janis Blaswich kon met enige moeite redding brengen, in de stromende regen.

Daarna kreeg FC Emmen een aantal corners, terwijl ook Heracles een corner kreeg. Voorbij de tweede paal kon Maximilian Rossmann terugkoppen op de vrijgelaten Dalmau, die de Heraclieden op voorsprong kopte: 0-1.

Dalmau kopt de 0-1 binnen (Foto: Gerrit Rijkens)

Trainer Dick Lukkien: “Daar mag nooit een corner ontstaan. Die bal moet Kjell Scherpen gewoon vangen, maar er is onvoldoende communicatie tussen Scherpen en Andrej Lukić.”

Een flinke domper voor de ploeg van Lukkien, maar zijn ploeg ging gewoon door met aanvallen. De Emmenaren stichtten vooral over de zijkanten veel gevaar en dat leidde tot pogingen van Caner Cavlan, Andrej Lukić en Jafar Arias.

Arias beseft dat hij de kans op de gelijkmaker had (Foto: Boudewijn Benting)

Tien minuten voor rust kreeg Arias opnieuw een grote kans. Hij kon een afgemeten voorzet van Glenn Bijl, die als rechter vleugelverdediger fungeerde, vrij inkoppen, maar deed dat recht in de handen van Blaswich.

“Zonde, want qua duelkracht en het veldspel waren we beter dan Heracles. We hadden ook meer goals moeten maken,” aldus Lukkien. “We hebben vijf of zes kansen bij elkaar gespeeld.”

Twee minuten voor rust kreeg Heracles-aanvoerder Tim Breukers geel voor een overtreding op Cavlan. Dat deed de rechtsback twee minuten later opnieuw en scheidsrechter Siemen Mulder toonde opnieuw de gele kaart.

In de sneeuw tegen tien man

Na rust maakte de regen plaats voor sneeuw en het voetballen werd er niet makkelijker op. Toch wisten de Drenten meteen weer een kans te creëren. In het strafschopgebied ontving Cavlan de bal van Arias, maar de vleugelverdediger raakte het zijnet.

De Leeuw heeft de gelijkmaker op zijn schoen, maar Blaswich redt (Foto: Gerrit Rijkens)

FC Emmen zette aan en dat leidde tot grote problemen achterin bij Heracles. Na een kwartier nam Michael de Leeuw een voorzet op de borst aan, maar zijn schot werd gekeerd door Blaswich. Meteen daarna schoot Hilal Ben Moussa net naast met een volley.

Door de sneeuw werd het steeds lastiger om te voetballen. Na zeventig minuten werd daarom overgeschakeld op oranje ballen. Ook zakte Heracles ver terug, de ploeg van Frank Wormuth probeerde vooral in de tegenaanval gevaarlijk te worden.

Ongelooflijk maar waar: halverwege maart moest de oranje bal weer uit de kast gehaald worden (Foto: Boudewijn Benting)

In de 85ste minuut volgde een aanval zoals zo velen: vanaf de rechterkant gaf Bijl voor, maar nu stond daar Braken die de bal in de kruising kopte en stadion De Oude Meerdijk verwarmde: 1-1.

Het was echter allerminst het laatste wapenfeit. Meteen na de gelijkmaker ging Jansen op zoek naar de winnende treffer, maar zijn lage schot werd gepakt door Blaswich.

Diep in de extra tijd raakte Jansen met een van richting veranderd schot nog de paal, waardoor de punten werden gedeeld.

“Ik ben eigenlijk wel heel tevreden met wat we in de wedstrijd hebben gestoken en hoe we gespeeld hebben. Maar uiteraard ben ik niet tevreden met de uitslag. Die is onvoorstelbaar,” aldus Lukkien. “Hoe we gespeeld hebben was goed, na drie nederlagen en toch een 1-0 achterstand. We zijn blijven doorgaan en hebben niet opgegeven. Daar moet ik de ploeg wel voor complimenteren. Dat geeft wel houvast, want Heracles is natuurlijk gewoon een goede ploeg.”

Het gelijkspel betekent dat FC Emmen nog steeds één op één loopt, met 25 punten uit 25 wedstrijden. Wel staan de Emmenaren nog steeds op de zestiende plaats.

Vrijdagavond om 20:00 uur staat FC Emmen opnieuw een belangrijke wedstrijd te wachten, uit tegen Fortuna Sittard.

Reis jij volgend weekend mee naar Sittard? Koop hier je ticket!

Na de wedstrijd maakte voorzitter Ronald Lubbers bekend dat het contract van Lukkien is verlengd tot de zomer van 2021. “De ontwikkeling van de club past bij de ontwikkeling die ik voor mezelf voor ogen heb,” aldus de oefenmeester op de persconferentie.