FC Emmen 2 doet goede zaken met winst op koploper

FC Emmen 2 deed uitstekende zaken door de thuiswedstrijd tegen FC Twente 2 met 5-2 te winnen. De Emmenaren bleven hierdoor ongeslagen terwijl koploper FC Twente de eerste nederlaag in de competitie voor reserveteams leed. Het was een boeiend duel onder erbarmelijke weersomstandigheden met verdediger Delano Grootenhuis als topscorer. Hij scoorde tweemaal in het laatste half uur.

FC Emmen, met veel spelers die over eredivisie-ervaring beschikten, leek in de eerste helft redelijk gemakkelijk over de koploper uit Twente heen te lopen. In de tweede minuut was Luciano Slagveer al dichtbij een treffer, maar hij schoot net naast. Acht minuten later knalde hij wel de 1-0 binnen met een mooi schot vanaf ruim twintig meter. Tien minuten voor de rust volgde de 2-0 die Wouter Marinus voor zijn rekening nam met Reuven Niemeijer als aangever. Die stand bleef vier minuten overeind, maar toen verkleinde Tim van de Schepop de achterstand voor de gasten tot 2-1 wat tevens de ruststand was.

FC Twente kwam na de rust het beste uit de kleedkamer, want na een uur spelen profiteerde Mats Wieffer van een Emmer foutje en schoot hij met een laag schot de partijen op gelijke hoogte: 2-2. In de slotfase trok FC Emmen echter het duel definitief naar zich toe. Wouter Marinus had wellicht kunnen scoren door zelf te schieten in plaats van af te geven, maar een minuut later werd het toch 3-2. De maker was Delano Grootenhuis met een diagonaal schot. De Emmer verdediger had de smaak te pakken want hij nam in de voorlaatste minuut ook de 4-2 voor zijn rekening. De mooiste goal van de middag was echter het schot van invaller Freddy Quispel, die met een wereldgoal de eindstand op 5-2 bepaalde.

FC Emmen 2 – FC Twente 2: 5-2.
10. Slagveer 1-0
35. Marinus 2-0
39. Van de Schepop 2-1
62. Wieffer 2-2
66. Grootenhuis 3-2
89. Grootenhuis 4-2
90. Quispel 5-2.

Scheidsrechter: Dieperink.

FC Emmen 2: Van Der Vlag; Neidhart, Siekman, Kuipers, Grootenhuis; Bourdouxhe (69. Bijlsma), Bos (77. Quispel), De Vos, Marinus (77. Warmolts); Slagveer, Niemeijer.

FC Twente 2: De Lange; Van Der Lely (71. Velthuis), Browning, Felix, Everink (46. Tata), Van Der Heyden, Van De Schepop (71. Rots), Zerrouki, Bapoh, Wieffer, Friman.