Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Groningen


Het nieuwe eredivisieseizoen staat voor de deur en FC Emmen begint zoals het geëindigd is; met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De aftrap is zaterdagavond om 18.30 uur op De Oude Meerdijk. Vanaf 16.30 uur is het #HIERKOMIKWEG-plein bij het stadion geopend.


De Emmenaren hebben een goede voorbereiding gedraaid. Na ruime overwinningen tegen Drents Verbond (0-8), Nieuw Buinen (1-13) en Rolder Boys (0-10) stonden oefenduels tegen betaald voetbalclubs op het programma. Tegen PEC Zwolle (1-1), Almere City (1-1) en FC Groningen (2-2) werd gelijkgespeeld, maar in de laatste twee wedstrijden sloot FC Emmen goed af door zowel van Go Ahead Eagles (2-3) als OFI Kreta (3-0) te winnen.

“Ik vind de voorbereiding altijd erg mooi, maar die is wel supersnel voorbij gevlogen. Op het eind is het ook wel lekker dat je weer écht ergens om kunt spelen; de punten,” aldus hoofdtrainer Dick Lukkien.

“Over de resultaten kun je alleen maar tevreden zijn,” gaat de oefenmeester verder. “We hebben tegen vijf betaald voetbalclubs gespeeld zonder te verliezen. Winnen is mooi, maar gelijkspelen kan ook mooi zijn. Het gaat erom dat je de spelpatronen erin slijpt en de ondergrens verhoogt. Dat is wel gelukt, denk ik.”

Goede resultaten tegen de Groningers

Het is de veertiende keer dat FC Emmen en FC Groningen in een officieel duel tegenover elkaar staan. Zes daarvan waren competitieduels en maar liefst vijf daarvan werden gewonnen door FC Emmen.

Er is een aantal memorabele edities geweest. Op 9 november 1998 won FC Emmen met 0-3 in Groningen door doelpunten van Erik van Veldhuizen, Roy Stroeve en Michel van Oostrum. Het afgelopen seizoen was Nicklas Pedersen de grote held in het Hitachi Capital Mobility stadion in Groningen, door na een late 1-0 van de thuisploeg de 1-1 en 1-2 te scoren.

De laatste wedstrijd van vorig seizoen, op woensdag 15 mei, werd met 1-0 gewonnen door de Drenten. Michael Chacon scoorde na 26 minuten de enige treffer door op het middenveld de bal te veroveren en vanaf 25 meter doelman Sergio Padt te verschalken.

Vier spelers niet inzetbaar

De wedstrijd van zaterdag komt te vroeg voor Anco Jansen, Tom Hiariej en Ferhat Görgülu. Zij zijn wegens blessures nog niet inzetbaar. Verder zit ook Everton-huurling Shani Tarashaj nog niet bij de selectie.

Lukkien: “Voor de mensen die op vakantie zijn is het zonde dat we nu al beginnen met zo’n mooie wedstrijd. Maar het stadion zal wel weer uitverkocht zijn en dus kolken. Dat maakt het affiche alleen maar mooier.”

Op het #HIERKOMIKWEG-plein begint het feest al om 16.30 uur, met een springkussen, schmink en voetbalactiviteiten voor kinderen. Vanaf 17.00 uur is er live muziek van Davey van der Sluis.

 

FC Emmen – FC Groningen
Zaterdag 3 augustus, 18.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van Boekel