Valse start voor FC Emmen door late nederlaag

FC Emmen heeft de eerste eredivisiewedstrijd van dit seizoen met 0-1 verloren van FC Groningen. Er waren genoeg kansen voor de thuisploeg, maar in de slotfase gingen de bezoekers er met de buit vandoor.

In het eerste kwartier wisten beide ploegen geen kansen te creëren, al had FC Groningen meer balbezit. Wel moesten Nick Bakker en Michael Chacon geel pakken om een Groningse aanval te onderbreken.

Na een kleine twintig minuten kwamen de Emmenaren los. Goed combinatievoetbal leidde tot een voorzet van Lorenzo Burnet, maar Michael de Leeuw kopte voorlangs. Kort daarna kreeg de aanvoerder opnieuw een kans, maar de steekpass van Filip Ugrinic was net te scherp.

In het restant van de eerste helft werd de ploeg van Dick Lukkien nog gevaarlijk via Jafar Arias, Glenn Bijl en Nikolai Laursen, maar de doelpunten bleven uit.

Laursen mist, Hrustić schiet raak

Ook in het begin van de tweede helft waren kansen schaars en kwam de wedstrijd na een kwartier tot leven. FC Emmen werd voornamelijk gevaarlijk uit corners, zonder achterin tegen grote problemen aan te lopen.

Na 66 minuten kregen de Drenten een enorme kans op de openingstreffer. Chacon zag Laursen diepgaan en zette de Deen met een heerlijke crosspass één op één met doelman Sergio Padt.

In de slotfase sloegen de Groningers toe. Ramon Pascal Lundqvist legde de bal achter de verdediging op Ajdin Hrustić, die over Dennis Telgenkamp heen lobde en de bezoekers op voorsprong zette.

In de extra tijd deden de Emmenaren een ultieme poging om nog langszij te komen toen Telgenkamp met een hoekschop mee naar voren ging, maar de gelijkmaker bleef uit.

Door de onfortuinlijke nederlaag blijft FC Emmen op nul punten staan. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Ajax. Koop hier je tickets!

FC Emmen – FC Groningen: 0-1