Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Sparta – FC Emmen


Vrijdagavond trapt FC Emmen een nieuw eredivisieweekend af met een duel tegen Sparta. Om 20.00 uur wordt er in Sparta Stadion ‘Het Kasteel’ afgetrapt en gaat FC Emmen op jacht naar een overwinning.

Selectie
FC Emmen zal met een behoorlijk fitte selectie afreizen naar Rotterdam. Alleen Robbert de Vos, Desevio Payne, Denis Granečný en Luciano Carty zijn niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Lucas Bernadou en Sergio Peña zullen wel weer aansluiten.
Hoofdtrainer Dick Lukkien is tevreden over de fitheid van de selectie: “Het is erg fijn om Lucas en Sergio er weer bij te hebben. Een week rust heeft Lucas goed gedaan en hierdoor is hij weer volledig fit. Het herstel van Sergio Peña is erg spoedig verlopen, misschien wel sneller dan verwacht. De laatste dagen heeft hij volledig meegetraind met de groep. Ook hij is honderd procent fit.

Plek achttien
Dat FC Emmen op de laatste plek staat, zorgt bij Lukkien nog niet voor stress. “Tuurlijk is het lekkerder om veilig te staan en ik geloof ook dat het als speler wat kan doen met je zelfvertrouwen. Maar we moeten niet onnodig paniek zaaien. De laatste weken hebben we een ontzettend lastig programma gehad en ik vind, behalve in de wedstrijd tegen Ajax, dat we hier echt wel goede dingen hebben laten zien. Maar nu gaat het om de punten, die moeten we gaan pakken,” aldus de hoofdtrainer.

Tegenstander
In Sparta treft FC Emmen de nummer tien van de eredivisie, al zag dit er drie weken geleden nog heel anders uit voor de Rotterdammers. Maar met zes punten uit de laatste drie wedstrijden heeft de tegenstander van aankomende vrijdag een flinke sprong gemaakt. Lukkien heeft Sparta goed gevolgd: “Het is een goede ploeg. Ze hebben een hechte organisatie en dat is lastig om tegen te voetballen. Wat zij de laatste weken hebben laten zien is alleraardigst, maar ik zie zeker kansen voor ons.”
Vrijdagavond komt FC Emmen met Michaël Heylen een oude bekende tegen, hij was vorig jaar nog actief in het shirt van FC Emmen.

Historie
Het wordt de 23ste ontmoeting tussen FC Emmen en Sparta en de ploegen houden elkaar perfect in evenwicht: beide ploegen behaalde acht overwinningen en zes keer stond er een gelijkspel op het scorebord.
Bij Sparta – FC Emmen denken alle supporters natuurlijk maar aan één wedstrijd. Op 20 mei 2018 won FC Emmen met 1-3 bij Sparta in de play-offs om promotie naar de eredivisie. Door doelpunten van Michael Chacon, Anco Jansen en Alexander Bannink wist de ploeg eredivisievoetbal veilig te stellen. Misschien wel de mooiste wedstrijd in de FC Emmen-historie.

Sparta Rotterdam – FC Emmen
Vrijdag 4 december, 20.00 uur
Sparta Stadion
Scheidsrechter: Kamphuis