Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Emmen

Aanstaande zondag mogen de Emmenaren het in eigen huis opnemen tegen Heracles. Naast Heracles kunnen de Emmenaren nog meer bezoek verwachten. Er mogen namelijk eindelijk weer 1200 supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn. Om 12.15 uur zal er onder aanmoediging van de aanwezige supporters worden afgetrapt.

Selectie
De mannen van Dick Lukkien hebben vanwege de bekerfinale vorige week geen officiële wedstrijd gespeeld, wel werd er geoefend tegen FC Twente. De wedstrijd eindigde in 1-1. Michael de Leeuw zette de Emmenaren al in de dertiende minuut op voorsprong. De rood-witten hielden deze voorsprong lang vast, maar kregen in de 90ste minuut nog een strafschop tegen, die werd benut door Luka Ilić.

Lukkien beschikt over een fitte ploeg. Hier en daar zijn er de nodige pijntjes, maar de kans is groot dat de voltallige selectie (behoudens de al langer geblesseerde Luciano Carty) inzetbaar is. Lucas Bernadou kampte de afgelopen wedstrijden met een blessure, maar er bestaat een reële kans dat de Fransman bij de selectie zit.

“De wedstrijd tegen Heracles zal moeilijk worden, maar eigenlijk is elke wedstrijd op het hoogste niveau moeilijk. We weten dat Heracles goed is, maar we weten dat we zelf ook lekker in ons vel zitten. Dan is het zaak om elke keer te blijven leveren en op de top van ons kunnen te spelen, dan zijn we veel waard. We zouden gek zijn als we dat niet brengen, dus we gaan er alles aan doen om te winnen”, aldus Lukkien.

Tegenstander
Heracles staat met 39 punten op de achtste plek van de eredivisie. De ploeg won twee weken geleden met 4-0 van Willem II, een directe concurrent van FC Emmen in de strijd om handhaving. De doelpuntenmakers in dit duel waren Sinan Bakış (tweemaal), Robin Pröpper en Rai Vloet.

Lukkien heeft respect voor de ploeg uit Almelo, maar is vastberaden te winnen: “Heracles heeft een duidelijke organisatie in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. De vraag is hoe hoog Heracles gaat verdedigen, daar ben ik wel benieuwd naar. Wij zijn in ieder geval op allerlei dingen voorbereid, dus ik denk dat we er een leuke wedstrijd van kunnen maken.”

Historie
Aankomende zondag reist Heracles voor de 23ste keer af naar Emmen. Het grootste deel van deze wedstrijden werd afgewerkt in de eerste divisie tussen 1986 en 2005. Van al deze wedstrijden won FC Emmen er negen, verloor het er zes en er werden zeven duels gelijkgespeeld.

Het vorige officiële duel tegen Heracles op De Oude Meerdijk wonnen de Emmenaren met 1-0. Deze wedstrijd werd al beslist in de blessuretijd van de eerste helft door Marko Kolar. De aanvaller scoorde vanuit een fraaie counter op aangeven van Lorenzo Burnet.

Een duel tegen Heracles dat veel Emmenaren zich nog wel zullen herinneren, was het duel dat werd gespeeld op 10 maart 2019. De openingstreffer van de regenachtige wedstrijd werd al gemaakt in de zeventiende minuut. Adrián Dalmau kreeg een kopbal precies op zijn voorhoofd en knikte de bal langs Kjell Scherpen. Na de tegentreffer waren de Emmenaren constant op jacht naar de gelijkmaker, die lang op zich liet wachten. In de tweede helft sloeg de regen om in sneeuwval, waardoor er uiteindelijk werd gekozen voor de oranje bal. Emmen bleef kans op kans creëren, maar wist pas in de 85ste minuut een doelpunt te maken. Glenn Bijl plaatste een voorzet precies op het hoofd van Sven Braken, die vervolgens vrij kon binnenkoppen. Ondanks het gevaarlijke spel van de rood-witten zat er niet meer in dan een gelijkspel. Een teleurstellend resultaat, gezien het spelbeeld.

Ook dit weekend zullen de Drenten voor niets minder dan drie punten strijden. Met de steun van de supporters, eindelijk weer aanwezig, zullen ze ongetwijfeld op en top gemotiveerd zijn.