Terug naar overzicht Terug

Landelijke storing CoronaCheck-app; entree op vertoon e-mail met testuitslag


Zondag mogen er eindelijk weer supporters aanwezig zijn in stadion De Oude Meerdijk. Iedereen die recht heeft op een ticket, heeft deze inmiddels ontvangen. Het ticket is echter alleen geldig in combinatie met een negatief testbewijs.

Zojuist ontvingen wij het bericht dat er helaas een landelijke storing gaande is in de CoronaCheck-app, de app waarin je testuitslag wordt omgezet in een QR-code die vervolgens bij de poorten van het stadion wordt gescand. Daardoor kan het zijn dat sommige testuitslagen niet kunnen worden omgezet in een QR-code (testbewijs). Mocht de app bij jou niet werken, dan kun je het stadion in door de e-mail (geprint of op de telefoon) met de testuitslag te laten zien in plaats van het laten scannen van de QR-code. Hierdoor blijft de wachttijd bij het betreden van het stadion minimaal.

De CoronaCheck-app heeft moeite met het verwerken van spaties of streepjes, waardoor bijvoorbeeld dubbele namen niet kunnen worden omgezet in een QR-code; daarnaast lijkt een aantal mensen hun testuitslag later dan gebruikelijk te ontvangen.

Supporters die nog op de uitslag van een sneltest wachten, kunnen contact opnemen met de helpdesk van sneltestaanbieder Lead Healthcare via [email protected] of op 035-2035203.

De storing is naar alle waarschijnlijkheid pas na het weekend verholpen.