Terug naar overzicht Terug

Voor FC Emmen en MVV Maastricht staat veel op het spel


Na het dubbele programma van afgelopen weekeinde met een uitwedstrijd tegen Jong Ajax en het maandagavond duel tegen FC Eindhoven, moet FC Emmen vrijdagavond in de bus voor de langste uitwedstrijd van het seizoen. Het moet op bezoek bij MVV Maastricht dat nog aan het uitademen is van de twee Limburgse derby’s , vrijdag verloor het thuis tegen VVV Venlo en maandagavond won het bij Fortuna Sittard wat voor de Maastrichtenaren doorgaans het hoogtepunt van het seizoen is.


Na het officieel veilig stellen van deelname aan de play offs wordt in Emmen nu een ander doel nagejaagd. FC Emmen wil graag bij de eerste vijf op de ranglijst eindigen wat plaats vier is op de denkbeeldige ranglijst van de geplaatste clubs. Dat betekent het overslaan van de eerste ronde, het moet dan pas op 13 mei voor het eerst aantreden, en de zekerheid dat het in de halve finale niet op een eredivisieclub stuit. FC Emmen heeft concurrentie van FC Volendam en Go Ahead Eagles. De resterende programma’s voor deze clubs zijn: Helmond Sport-Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles, Go Ahead Eagles-NAC Breda en FC Volendam-Sparta, FC Volendam-Jong Ajax en FC Oss-FC Volendam. FC Emmen moet na het duel tegen MVV nog uit naar VVV Venlo en thuis tegen Fortuna Sittard.

MVV Maastricht is de voornaamste kanshebber voor de achtste en laatste plek in de play offs. Theoretisch kunnen de Zuidlimburgers zelfs FC Emmen nog voorbij streven indien het zelf alles wint en FC Emmen de resterende drie wedstrijden verliest. Winnen de Limburgers van FC Emmen en wint Helmond Sport niet van Go Ahead Eagles is de nacompetitie bereikt. MVV Maastricht is dankzij een goede reeks resultaten van einde februari tot en met 20 maart in een positie geraakt dat aan deelname aan de play offs kon worden gedacht. Het pakte elf punten uit vijf duels met een verdediging die vier keer de nul vasthield. Voor de winterstop won het bovendien in Emmen met 3-2. FC Emmen heeft dus wel iets om goed te maken. De resultaten in de onderlinge duels in Maastricht geven aan dat FC Emmen in Maastricht zes keer won, MVV zeven maal en zes keer eindigde het gelijk.

In vergelijking met de basisformatie tegen FC Eindhoven verandert er niet veel. Alleen is Jordy van Deelen uit de basis gelaten ten faveure van Johan Kulhan. ,,Er zit weinig verschil tussen deze twee”, motiveert trainer Gert Heerkes zijn beslissing. ,,Alleen had Johan Kulhan in het begin van de competitie een basisplaats tot hij langdurig geblesseerd raakte. Dat vind ik het logisch dat hij die plaats weer terug krijgt. Niets ten nadele van Jordy van Deelen want die heeft het prima gedaan.” Marnix Kolder is de enige geblesseerde, de verwachting is dat hij de volgende week weer kan aansluiten. MVV moet het zonder de geschorste Ricardo Ippel doen.