Terug naar overzicht Terug

FC Emmen Rondje Exloo drukker dan voorheen


Onder stralende weersomstandigheden en met een record aantal deelnemers bestaande uit sponsors, selectie en technische staf van FC Emmen, werd weer het jaarlijkse Rondje van Exloo gehouden. De deelnemers werden verdeeld over een aantal activiteiten als een mountainbike clinic, kartwedstrijd op het Kartcircuit Pottendijk, golfen op Golfpark Exloo, de Audi Challenge met een route door het grensgebied in de mooiste Audi modellen en de dames werden bij Schutrups Spa en Welness flink verwend.  Na afloop van al die activiteiten werd deze uitgave van Rondje Exloo ook traditiegetrouw weer afgerond met een drankje en uitgebreid buffet.


Op het Kartcircuit Pottendijk werd in drie heats op het scherpst van de snede gevochten om de overwinning en dat leverde soms hachelijke situaties op. Tijdens de races toonden de selectiespelers op dit moment alleen maar voor de overwinning te gaan, want winnaar werd Karel IJzerman voor Sander Rozema. Derde werd Leander Venema. De prijs was een grote bokaal en een clubsjaal.

 Acht team van elk vier golfers gingen op het golftoernooi van start en mede door het mooie waren de prestaties van een hoog gehalte, ook al wisten enkele torenhoge favorieten zich niet in de top drie te rijden. Richard van der Veen werd uiteindelijk winnaar voor Andre Kuik, die overigens ook nog een extra prijs mocht op halen voor een geslagen birdie. Op de derde laats legde Jan de Groote beslag.

 

Ook een geliefd onderdeel was de Audi Challenge waarbij de deelnemers zich weer eens verlekkerd hebben vergaapt en gereden in de mooie glimmende bolides van Century Autogroep. Er moesten onderweg een aantal opdrachten worden vervuld waaronder ook een heat rijden in een kart op de Pottendijk. Ook hier was er uiteindelijk een winnaar met het team bestaande uit Floris Mulder, Mark Holsheimer, Willem Hartman en Remon van de Heide Veen. Tweede werden Johan Lubbers en Remco de Vries in hun Audy TT met open dak. Derde werden Bert Fuhler en Gerrie Hofkamp.  

 

Foto’s: Bennie Wolbers.

Een iets kleinere groep dan in voorgaande jaren koos deze keer voor een mountainbike clinic onder leiding van Gert Holleman van Bike4You. Ook moesten de deelnemers tijdens deze clinic op de dikke banden weer met flink de bek op het stuur en de tong op het knoopsgat door een modderig Valther bos, maar dat lukte prima.

Na alle activiteiten was het weer verzamelen bij diner-café Bussemaker en kon men zich tijdens drankje luisteren naar Erik Meens, direkteur van Century Autogroep over het bedrijf en Kees van Oostenrijk van de Round Table 55 vertelde over hun activiteiten zoals de 24 uur van Emmen.

Rondje Exloo 2016 werd mogelijk gemaakt door: Schutrups Schoenen, diner-café Bussemaker, Century Autogroep, Round Table 55, Kartcircuit Pottendijk, Golfpark Exloo, Bikes4You, Deli XL  Maxi Wax en Schutrups Spa & Wellnes. De organisatie was ook deze keer weer in de vertrouwde handen van de commerciële afdeling van FC Emmen onder leiding van Henk Eising.