Terug naar overzicht Terug

Johnny de Mol komt naar FC Emmen – Fortuna Sittard


Laten we samen de Vergeten Kinderen niet vergeten!


NIET THUIS KUNNEN OPGROEIEN. DAT WIL GEEN ENKEL KIND.

Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks 38.000  kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien in een sobere leefomgeving met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

Het is inmiddels traditie dat de laatste reguliere thuiswedstrijd van FC Emmen in het teken staat van een Goed Doel. Na ALS Nederland en het KWF/ Samenloop voor Hoop, zal dit jaar de wedstrijd FC Emmen tegen Fortuna Sittard op vrijdag 29 april volledig gericht zijn op Het Vergeten Kind.  Johnny de Mol, bestuurslid en ambassadeur van Het Vergeten Kind, zal deze dag als eregast aanwezig zijn.

FC Emmen gaat voorafgaand aan de wedstrijd een benefiet-diner organiseren waar bedrijven een tafel voor kunnen kopen. Er zal een luxe 3 gangen diner worden geserveerd en tussen de gangen door zal het tv-programma Koning Voetbal worden gespeeld met als teamcaptains Johnny de Mol en Evert ten Napel. Aan iedere sponsortafel zal een prominente gast plaats nemen. De opbrengst van deze avond zal naar Het Vergeten Kind gaan, die het weer zal besteden aan een zeer gewenste intensieve verbouwing van de vrouwenopvang van het Kopland in Emmen. Per jaar worden hier ruim 100 kinderen onder erbarmelijke omstandigheden opgevangen. 

Als aftrap van deze speciale dag en om het 30-jarig bestaan van FC Emmen af te sluiten zal er om 16.00 uur eerst een heuse “interland” Drenthe – Groningen worden gespeeld. Als scheidsrechters is het duo Roelof Luinge en Evert ten Napel aangesteld en Henk “broezennnn” de Haan zal met zijn bugeltje de volksliederen spelen. In het team van Drenthe zullen o.a. Michel van Oostrum, Joseph Oosting, Theo ten Caat, Ben Haverkort en Roy Stroeve hun opwachting maken. Ook de selectie van FC Groningen is niet mis met in de gelederen o.a. Paul Matthijs, Gerard Wiekens, Hugo Alves en onze nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien. De entree voor deze wedstrijd is gratis. 

Na afloop van de wedstrijd FC Emmen – Fortuna Sittard zal er nog een veiling van unieke items plaatsvinden in de business ruimte als natuurlijk ook in het supportershome.

FC Emmen wil graag een sterke maatschappelijke betrokkenheid met het werkgebied van de club. Door zich in te zetten voor de vrouwenopvang van Het Kopland, hoopt het een grote bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomgeving. Een kind moet zich daar veilig, vrij en fijn voelen.