FC Emmen hard onderuit bij MVV Maastricht

FC Emmen is het zicht op de begeerde vijfde plaats behoorlijk kwijt geraakt door een forse 4-1 nederlaag tegen MVV Maastricht. Na een helft spelen waren de vooruitzichten nog goed maar door het zelf missen van kansen terwijl MVV dat wel naar behoren deed, werd het verlies een feit. De vijfde plek is nog geen utopie maar de kans daarop is wel heel klein geworden.

MVV staat niet bekend als een gemakkelijk scorend elftal en FC Emmen niet als een ploeg die verdedigend simpel steken laat vallen, maar in de Maastrichtse Geusselt was het binnen twee minuten al raak in het voordeel van de moeilijk scorende ploeg. Emrullah Guvenc, een Belg van Turkse komaf, kreeg plotseling een vrij schootsveld en schoot de knal onhoudbaar in de rechterbovenhoek: 1-0. Een forse domper voor de Emmenaren die ongetwijfeld van plan waren eerst een beetje de kat uit de boom te kijken en er dan een counter uit te gooien. Controle kreeg FC Emmen niet over het duel hoewel Erixon Danso na dertien minuten eigenlijk had moeten scoren. Na een voorzet vanaf  de rechterkant kreeg de topscorer van FC Emmen een een mooie kans op de gelijkmaker maar mikte voorlangs. Het duel was zeker levendig maar veel grote doelkansen ontstonden er lang niet meer. FC Emmen leek daardoor met een minimale achterstand te moeten gaan rusten tot drie minuten voor de theepauze Boy Deul een zwabberbal van buiten de zestien produceerde waarnaar MVV doelman Jo Coppens tevergeefs graaide: 1-1.

Jurjan Mannes is hier de onderliggende partij

De tweede minuut: Emrullah Güvenc (21) schiet raak in de bovenhoek.

Erixon Danso had na een kwartier kunnen scoren.

Na een helft spelen leidde concurrent Go Ahead  Eagles bij Helmond Sport. Een tussenstand gunstig voor MVV dat gebaat was bij verlies van de Helmonders terwijl FC Emmen op een misstap van de Deventenaren zat te wachten. Zelf winnen was natuurlijk minstens zo belangrijk en FC Emmen leek kort na rust de goede kant op te gaan. Uit een counter van Boy Deul kreeg Erixon Danso weer een mogelijkheid maar kon de kans niet verzilveren. Een drietal minuen later brak Boy Deul door maar werd op het nippertje halverwege het strafschopgebied van de bal gelopen. Dan wordt meestal het oude gezegde van als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel en zo was het. Een dikke tien minuten na de rust ontving Thomas Verheydt de bal bij de tweede paal en zette MVV op een 2-1 voorsprong.

Erixon Danso (aan de bal) en Rick ten Voorde gaan gescheiden wegen.

Boy Deul (handen omhoog) heeft net de 1-1 gescoord

MVV doelman Jo Coppens wint dit duel van Erixon Danso.

Doelman Dennis Telgenkamp stond vaak in het middelpunt van de belangstelling (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Het duel was onderhand een prima schouwspel geworden waarin MVV mogelijkheden op een derde treffer kreeg en FC Emmen keihard bleef werken voor een beter resultaat. En passant leverde dat ook een aantal kaarten op waarvan die voor Marcel Seip het pijnlijkste was want het was zijn vijfde wat dus een schorsing betekent. Trainer Gert Heerkes verving Derre Kwee door Gaby en Arjen Hagenauw nam de plaats in van Jurjan Mannes, wissels die de gelijkmaker dichterbij moesten brengen. De kans daarop bleef tot 85e minuut bestaan, toen haalde Tom Overtoom verdediger Pereira in het Emmer strafschopgebied onderuit en die actie werd bestraft met een strafschop. MVV aanvoerder Stef Peeters is daarvoor de aangewezen man en hij zette MVV definitief op winst. Het werd zelfs nog 4-1 via Guvenc maar veel deed dat er niet meer toe.

MVV Maastricht-FC Emmen. 4-1.  2. Guvenc 1-0, 43. Deul 1-1, 56. Verheydt 2-1, 86. Peeters 3-1, 90. Guvenc 4-1. Scheidsrechter: Van Herk. Gele kaart: Pereira (MVV), Seip, Danso, Kulhan, Overtoom FC Emmen). Toeschouwers: 4272.

MVV Maastricht; Coppens: Moustafa (63. Vrijsen), Knops, Pereira, Polizzi (90. Losha), Verheydt (79. Santi), Peeters, Croux, Nys, Guvenc, Werker.

FC EMmen: Telgenkamp: Kulhan, Seip, Siekman, Kwee (70. Jallo), Olijve, Overtoom, (75. Mulder),  Mannes (75. Hagenauw), Ten Voorde, Deul, Danso.