FC Emmen A1 delft onderspit tegen Hollandia A1

FC Emmen A1-Hollandia A1 1-3
Na een serie van tien ongeslagen wedstrijden zorgden de Emmer A-junioren voor een onprettig verrassing door thuis van Hollandia A1 te verliezen. Naast het verlies verzwakte het ook de positie van FC Emmen A1 met het oog op de nacompetitie. De 3-1 nederlaag was verdiend want de gasten uit Hoorn knokten om iedere bal en gingen goed om met de geboden kansen. De thuisploeg kreeg in de twintigste minuut een goede mogelijkheid maar Niels Grevink liet die liggen. Zo rond het half uur in de eerste helft sloeg Hollandia opeens een gat van twee doelpunten. Indirect uit een hoekschop werd de 0-1 gescoord waarbij de Emmer sluitpost volledig mistastte: 0-1. Een minuut later vloog de bal via een schot van grote afstand opnieuw langs doelman Jan Wolters en stonden de Emmenaren tegen een 0-2 stand aan te kijken. FC Emmen leek na de rust te beseffen dat het roer om moest met als gevolg dat verdediger Daniel Sanafikha in de 55e minuut met een kopbal de achterstand tot 1-2 terugbracht. Er volgde een slechts kort durend offensief dat niet de gewenste gelijkmaker bracht. Twintig minuten voor het einde kreeg FC Emmen de nekslag toen Hollandia A1 uit een counter voor de derde maal toesloeg. In de slotfase vielen nog wel wat mogelijkheden voor de thuisploeg zoals een kopbal, net naast, van Jochem Scholten en een schot op de paal van Bram Komduur maar succes leverde het niet op.
FC Emmen A1: Jochem Scholten; Van den Berg (77. Sliedrecht), Wielink, Sanafikha, Komduur, Bijlsma, Dos Santos, Grevink, Ngendakumana (60. Jochem Scholten), De Grote, Hensens.

Matthijs Hensens kwam niet tot scoren.

Een ‘vergadering’ in de tweede helft.

Niels Grevink wordt zwaar op de huid gezeten.

FC Twente B1-FC Emmen B1 2-1
De van een liesblessure bevrijde Dorjani van der Heide maakte rentree in de basis. Daar stond tegenover dat drie spelers wegens schorsingen niet inzetbaar waren waardoor aanvulling uit de C-jeud moest worden gevonden. Een beter ogende FC Twente was meer aan de bal en zette wat druk op de achterhoede van de Drenten. Via snelle uitbraken moest FC Emmen de Tukkers bestrijden. Na een kwartier werd een bal compleet verkeerd ingespeeld en gaf een aanvaller van Twente een riante mogelijkheid en de 1-0 stond op het scorebord. De Emmenaren rechtten hun rug en werden wat brutaler. Tot aan de rust ging het redelijk gelijk op nu, met gemiste kansen aan beide zijden. De theepauze werd ingegaan met een 1-0 achterstand, maar dit was bepaald niet onoverkomelijk. Na de rust ging het gelijk op, met iets meer druk van FC Emmen. Na wederom slecht ingrijpen kwam FC Twente echter op 2-0. Hierna werd Thom Scheper ingebracht, waardoor er direct meer dreiging in het spel van Emmen kwam. Met zijn snelle rushes lang de zijlijn was hij een plaag voor de rechtsback van Twente. De beide C-junioren Bas Aalderink en Jordy Luchies werden ingebracht. Na een mooie aanval, leverde Bas Aalderink de assist voor de aansluitingstreffer van Kjelt Engbers. Nog genoeg tijd om een punt uit Hengelo weg te halen, maar helaas ondanks een goede kans van Lesley Osazee bleef het bij 2-1.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Lesley Osazee, Jaymie Hemme, Twan Berends en Dorjani van der Heide; Kjelt Engbers, Rob Deiman, Freddy Quispel (60. Bas Aalderink), Ronan Zwaagstra (50. Thom Scheper), Thijs Dallinga, Jearl Margaritha (60. Jordy Luchies).

Kjelt Engbers aan de bal.

Lesley Ozasee heeft controle.

Thom Scheper tussen twee Tukkers in.

SV Hoofddorp C1-FC Emmen C1 1-0
De Emmer C-jeugd speelde in de eerste helft iets dominanter dan de formatie uit Hoofddorp, kreeg ook een paar doelrijpe mogelijkheden maar de afronding bleef achterwege. SV Hoofddorp C1 beperkte zich voornamelijk tot counteren. In de tweede helft veranderde het spelbeeld in het voordeel van de thuisclub en halverwege kreeg het de beloning in wat achteraf de enige goal in de wedstrijd was.
FC Emmen C1: Haak; Knol, Luchies, Van der Vlag, Dokter (36. Ebbinge), Scholte, Pichel, Brand, Ploeger, Duinkerken (45. Deuring), Carty.

De Graafschap o.14-FC Emmen o.14 2-5
De positieve uitschieter van de dag voor de Emmer jeugd was de welhaast sensationele zege van FC Emmen onder 14 dat daarvoor nog geen punt het behaald en ook nog slechts twee keer had gescoord. De vreugde om van de hatelijke nul af te zijn, was na afloop dan ook groot. FC Emmen onder 14 begon sterk en na twee minuten stond het 0-1 via Jerany Lie-a-Lien. Zes minuten later gooide Jeroen Welles er nog een schepje boven op door de 0-2 te scoren. Middenmoter De Graafschap verkleinde uit een strafschop tot 1-2 maar nog voor de rust strooiden de Emmenaren nog meer zout in de wonden van De Graafschap. Bjorn Klaassens scoorde koppend de 1-3 en Bjorn Plaggenborg was de maker van de 1-4. Na de pauze begon De Graafschap sterk en verkleinde tot 2-4 maar Sean Meines had het laatste woord met de bevrijdende 2-5.

FC Emmen D1-Be Quick D1 8-2
FC Emmen E1-LSC 1890 E1 1-4