Volle buit voor jeugdteams FC Emmen

FC Emmen/SC Heerenveen C-ACV C1 5-0
De basis voor de forse overwinning werd in de eerste helft gelegd toen de Emmenaren oppermachtig waren. Opvallend was echter dat de aanvallers het vizier niet echt op scherp hadden staan want de doelpunten werden voornamelijk door verdedigers gescoord. Dat begon al in de tiende minuut toen Karel IJzerman uit een hoekschop van Sem Nijkamp raak kopte: 1-0. De 2-0 werd nog wel door een spits gescoord want Stefan Kikkert rondde een steekbal van Dylan Wessels perfect af. Kort voor de pauze liet centrale verdediger Dylan Wessels ook zien over afmakers kwaliteiten te beschikken want eerst scoorde hij koppend uit een hoekschop van Sem Nijkamp en in de 35e minuut bracht hij met wederom een kopbal de ruststand op 4-0. Na de thee zakte de motivatie bij de Emmenaren ogenschijnlijk iets want er werd slordig en in een te laag tempo gespeeld. ACV kwam daardoor beter in het spel maar was aanvallend machteloos. FC Emmen niet want vleugelverdediger Kay Rijkens haalde in de 65e minuut vanaf een meter of 25 doeltreffend uit: 5-0.
FC Emmen/SC Heerenveen C: Eberhard: Graver (50. Arends), Rijkens, Wessels, IJzerman, Rasevic, Huser (50. Heerkes), Westebring, Nijkamp, Bjorn Berends (50. Spijodic), Kikkert.

FC Zwolle D-FC Emmen/SC Heerenveen D 0-2
Na een reeks nederlagen tegen de topploegen in de eerste divisie pakt FC Emmen D wel de punten van de meer gelijkwaardige tegenstanders. De 2-0 winst in de uitwedstrijd tegen FC Zwolle was al de derde achtereenvolgende driepunter. De eerste helft leek met een dubbelblanke stand te worden afgesloten maar toen Matthijs Hensens binnen de zestien werd onderuit geschoffeld, kende de scheidsrechter de gasten een strafschop toe die door Thyrann Lambers werd ingeschoten: 0-1. Daarvoor had FC Emmen, dat de zieken Jonas Spang en Thijs Uineken plus de geblesseerden Gerrit van der Weide en Levon van Dijk miste, in de eerste twintig minuten voortdurend een overwicht gehad waarna FC Zwolle tot aan de rust beter in het spel kwam. Na de pauze mocht een feller FC Zwolle worden verwacht en dat was ook het geval. Maar de zo zeer gewenste gelijkmaker kwam er niet, integendeel want de Emmenaren liepen in de 40e minuut naar 0-2 uit. Uit een goede counter speelde Matthijs Hensens twee man uit en zette voor op Jesse Drenth die de bal zo kon inlopen: 0-2. Daarna waren er nog want kansjes over en weer maar de Emmenaren lieten zich de drie punten niet meer ontnemen.
FC Emmen/SC Heerenveen: Beugeling: Jan Scholten, Jongbloed, Sannafikhah, Harms, Luiken, Roelof van Dijk, Komduur, Jochem Scholten, Hensens, Lambers (50. Fokke).