Terug naar overzicht Terug

Voetbalclinic Emmen bij HZVV groot succes


De clinic van Emmen voor E- en D-pupillen op het HZVV-terrein is succesvol verlopen. Onder prachtige weersomstandigheden toonden 23 enthousiaste spelertjes uit Hoogeveen en omstreken hun voetbaltalent. De introductietraining stond onder leiding van een zestal Emmenaren: hoofd opleidingen René Hake, stagiaire Nico Haak en de spelers Claus Boekweg, René Wessels, Barry Reijs en Dirk Jan Derksen. De talentvolle voetballertjes werden in diverse basisfacetten van het voetbal onderwezen zoals het kappen en draaien, passeren, dribbelen en afwerken op doel. Doelman Barry Reijs nam een jeugdig keeperstalent onder handen. René Hake was na afloop erg enthousiast over de clinic. ,,Het was heel leuk. De voetballertjes waren fanatiek bezig en er zaten zeker talenten tussen. Zo’n clinic is met het oog op de uitstraling naar buiten natuurlijk goed voor Emmen. Van mij mogen er wel twintig gehouden worden in het jaar.’


 

Reactie spelers

 

Claus Boekweg: ,, Het geven van clinics is heel belangrijk, want als BVO zijnde kun je hier veel mee winnen.  De jongetjes luisteren goed, want ze kijken natuurlijk huizenhoog tegen ons op. Het was gewoon schitterend.”

 

René Wessels: ,,Ik vond het prachtig om te doen. Ik train ook twee teams bij mijn oude club Kloosterhaar. Het is echt mooi werk. Toen ik hoorde van deze clinic wilde ik samen met Barry Reijs als eerste meedoen. De jongetjes hadden zichtbaar veel plezier, daarom is het zeker voor herhaling vatbaar.”