Emmen A1 bekert verder, forse nederlaag Emmen B1

Emmen A1 heeft de volgende ronde in de Shell Cup voor junioren bereikt middels een simpele 3-0 zege op FC Eindhoven. Emmen kreeg geen voet aan de grond in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht en verloor met 5-0.

Emmen A1-FC Eindhoven A1 3-0
Emmen kende op zich weinig problemen met de nummer elf uit de eerste divisie. Nadat Arend Schonewille in de vijfde minuut een opgelegde kans liet liggen was het Dada Bugera die met een rake kopbal uit een voorzet van links zijn ploeg aan de leiding bracht. In de 35ste minuut was er opnieuw een hoofdrol voor Bugera nu echter een zeer negatieve. Na een duw- en trekpartijtje op het middenveld sloeg de spits van Emmen de Eindhovenaar Schreken vol in het gezicht. De rode kaart voor deze schandalige overtreding was dus terecht. Met tien man kwam Emmen echter nog niet in de problemen hoewel het de hulp van de zwakke doelman Rik van der Oever van de Eindhovenaren nodig had om 2-0 en 3-0 te scoren. Bij de 2-0 in de 66ste minuut liet hij een vrije trap van Emiel de Vries los waardoor Erwin Doorn kon intikken. Negen minuten later liet de sluitpost een vrije trap van dezelfde Emiel de Vries door zijn handen glippen.
Opstelling Emmen A1: Danes (46. Peek); Meertens, Doorn, Wigger (58. De Vries), Schenkel; Benali, Reins (46. Bosman), Bugera; Manning (46. Jarno Voorintholt), Schonewille, Wever (46. Boelen).

FC Utrecht B1-Emmen B1 5-0
FC Utrecht was duidelijk een maatje te groot en liep binnen zeventien minuten uit naar 3-0. Vooral de spitsen Peter van Dongen en Nick Stots waren ongrijpbaar voor de Emmer verdediging. De enige mogelijkheid voor Emmen in deze fase was een kopbal van Bjorn Zwikker die naast ging. De thuisploeg liet nogal wat mogelijkheden liggen waardoor de stand nog een draaglijk aanzien had. Emmen probeerde na de pauze door compacter te gaan spelen de schade beperkt te houden maar na vier minuten stond het reeds 4-0. Jesper Voorintholt, Rob Schreuder, Frank Hoolsema en Bjorn Zwikker kwamen daarna nog een keertje in de buurt van de Utrechtse doelman maar tot een tegentreffer leidde het niet. FC Utrecht scoorde in de 65ste minuut de vijfde goal.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Balsala, Swager (49. Husers), Guchelaar, De Roo (70. De Vries); Hoolsema, Zwikker (59. Schreuder), Otten; Jesper Voorintholt, De Almeida (41. Kamps), Boer (12. Rojer).

Emmen C2-Frisia C1 6-2
Emmen had weinig moeite met het Leeuwarder Frisia. Bij rust stond het 4-1 waarbij de doelpunten voor C2 werden gescoord door Jordy Beeksma (3x) en Niels den Heijer. Beeksma trof na rust nog een keer doel en de zesde goal werd gescoord door Jordy Swama.

Emmen D1-ACV D1 7-0 (beker)
Emmen liep in de eerste helft vlot naar een 5-0 voorsprong. Aaron Petstra scoorde in de derde minuut nadat hij even daarvoor een kans had gemist. In de vierde minuut liet Rick ten Voorde uit een voorzet van Wouter Beijering de 2-0 aantekenen. Voor Ten Voorde was dit de 24ste treffer van het seizoen! Gerben Rog (15de) uit een corner van Tim Pieters, Simon IJzerman (21ste) via binnenkant paal en Beijering (25ste) tekenden voor de resterende doelpunten. Na de pauze werkte Gianluca Caria (33ste) goed terug leggen van Wouter Beijering prima af terwijl Aaron Petstra er in de slotminuut met zijn tweede goal van de dag er 7-0 van maakte.
Opstelling Emmen D1: Blanken (31. Koops); Arling, Kazantzis, Gerben Rog, Bouyws, Stevens (31. Mensinga), IJzerman (31. Hoff), Pieters (31. Hoek), Petstra (31. Caria), Beijering, Ten Voorde.