Vijfde periodetitel uit beeld voor FC Emmen

‘Als je geen uitwedstrijden kunt winnen, verdien je ook geen periodetitel”, meende trainer Paul Krabbe. Maar toch zat FC Emmen er akelig dichtbij. De na een half uur spelen opgebouwde 0-1 voorsprong werd namelijk tot elf minuten voor het einde vast gehouden. Op dat moment werd ongeconcentreerd uitverdedigen FC Emmen fataal waarvan de Apeldoorners gebruik maakten door de 1-1 te laten aantekenen. Over negentig minuten genomen zeker niet onverdiend maar FC Emmen had in de eerste helft verzuimd een grotere voorsprong op te bouwen terwijl het daartoe wel de mogelijkheden bezat. Door het gelijke spel krijgt de derby tegen BV Veendam een iets mindere explosieve lading dan gehoopt.

De grote man bij AGOVV Apeldoorn is de kleine Belg Dries Mertens die in de tiende minuut ook de eerste kans in de wedstrijd kreeg. Na een slippertje van zijn bewaker Mark Bevaart kwam hij vrij tot schot maar mikte voorlangs. Daarna was het echter de beurt aan FC Emmen dat in twee minuten tijd ook twee prima mogelijkheden kreeg. In de veertiende minuut kwam eerst Roy Stroeve na een uitstekende aanval in goede positie maar zijn schot met links kon door doelman Terol worden gestopt. Een minuut later kreeg Rick ten Voorde een voorzet op maat van Mark Bevaart maar de aansluitende kopstoot werd door de Apeldoornse sluitpost tot hoekschop verwerkt. FC Emmen bleef in deze fase de toon aangeven hoewel het even werd onderbroken door een vrije trap van Dries Mertens waarmee doelman Thomas Villadsen een tikkeltje moeite had. Na exact een half uur spelen kwam FC Emmen verdiend op voorsprong. Reza Ghoochannejhad zette aan de linkerkant zelf mede de aanval op, Roy Stroeve passte door op Robbie Haemhouts die de bal aan de doorgelopen Ghoochannejhad mee gaf. De Emmer spits kreeg de bal wat fortuinlijk mee, waarin de Apeldoorners een handsbal zagen, maar scheidsrechter Kamphuis vond niets verkeerd aan de treffer van Ghoochannejhad: 0-1. Hoewel niet groots, bleef het een levendig duel met zeven minuten voor de pauze een gevaarlijke kopbal van AGOVV spits Hans van de Haar die echter over de lat zeilde.

Reza Ghoochannejhad passeert Joost Terol voor de 0-1.

Thomas Villadsen lichtelijk in de problemen.

Na de thee zette AGOVV aan voor een offensief en FC Emmen moest zich een kwartier lang beperken tot het simpel wegroeien van de bal. De thuisploeg kreeg kansen via Jeremy Bokila die een voorzet van Mertens net niet onder controle kreeg en kort daarop moest Villadsen handelend optreden bij een schot van dezelfde Bokila. FC Emmen weerstond de pressie echter gaandeweg en de thuisploeg raakte af en toe een beetje gefrustreerd. Dries Mertens uitte dat met een forse tackle op Haemhouts die hem geel opleverde.
FC Emmen kon zo halverwege de tweede helft weer aan aanvallen denken. Het werd ook tijd om de verlossende 0-2 te scoren maar Geoffrey Verweij schoot eerst te simpel recht op doelman Terol af en het zelfde overkwam Reza Ghoochannejhad twintig minuten voor tijd. De zo gewenste drie punten leken vervolgens binnen handbereik maar in de 79e minuut kwam ruw een einde aan die droom. Een verre uittrap van doelman Terol belandde halverwege de Emmer speelhelft waar eerst Rahim Ouedraogo het kopduel met Bokila verloor, de doorkopbal belandde daarna via het lichaam van Robin Huisman de Jong voor de voeten van Hans van de Haar die met een licht zwabberend schot Villadsen kansloos liet: 1-1.
De 1-1 was het seizoen voor beide partijen het sein tot een alles of niets offensief. Geoffrey Verweij en Robbie Haemhouts kregen kansjes en aan de andere kant schoot Robin Huisman de Jong, die op het kunstgras wat moeizaam uit de voeten kon, zijn eigen zijnet.
 AGOVV Apeldoorn-FC Emmen 1-1. 30. Ghoochannejhad 0-1, 79. Van de Haar 1-1. Scheidsrechter: Kamphuis. Gele kaart: Mertens, Pater (AGOVV Apeldoorn). Toeschouwers: 2029.
AGOVV Apeldoorn: Terol: Mulder, N’Toko, Bruinier, Cathalina (74. Medjedovic), Mertens, Splinter, Leeuwin, Pater (46. Snijder), Van de Haar (90. Tailor), Bokila.
FC Emmen: Villadsen: Bevaart, Ouedraogo, Huisman de Jong, De Vries, Ripson, Stroeve, Haemhouts, Verweij (84. Pannekoek), Ghoochannejhad, Ten Voorde (71. Bechan).

Roy Stroeve wordt door Jaime Bruinier getackled.

De supporters van FC Emmen lieten zich zien.