Beloften nipt onderuit tegen titelkandidaat ADO

Jong FC Emmen speelde een behoorlijke wedstrijd tegen Jong ADO Den Haag dat in Pascal Bosschaart, Virgilio Teixeira, Bogdan Milic en Tim de Meersman de opvallendste spelers had. De Emmenaren speelden zonder al te veel inbreng van eerste selectiespelers en kenden een prima start waarbij drie hoekschoppen in de eerste vijf minuten werden afgedwongen. Uit eentje daarvan moest een Haagse verdediger op de doellijn redding brengen. Daarna vielen er in het restant van de eerste helft weinig kansen te bewonderen. ADO Den Haag had er eentje na een kwartier spelen toen Mike de Geer na een foutje van Martijn Kamps vrij voor doelman Jeffrey Brammer kwam te staan maar die liet zich niet passeren. De rust leek met een dubbelblanke stand in te gaan maar in de 45e minuut ging het toch nog mis wat de thuisclub betrof. Na een door Tim Siekman veroorzaakte vrije trap maakte Teixeira een einde aan getreuzel in het Emmer strafschopgebied door de bal over de doellijn te drukken: 0-1.
Zoals meestal komen de doelkansen in de tweede helft. Invaller Gill Göbel kreeg al vlot een mogelijkheid maar raakte de bal niet goed. Aan de andere kant haalde Jeroen Bergsma een inzet van de doellijn terwijl uit de rebound de Hagenaar Robin Faber op de lat knalde. In de 57e minuut ging even de vlam in de pan. Een te forse overtreding van Martijn Kamps zo rond de middencirkel leidde naast geel voor de dader tot een opstootje. Na overleg met de assistent-scheidsrechter kreeg vervolgens de Haagse aanvoerder Roel Stoffels een rode kaart. Jong FC Emmen kon daardoor ruim een half uur met een man-meer proberen de achterstand weg te werken. Twintig minuten voor tijd had Morten Friis de kans op de gelijkmaker maar miste de voorzet van Göbel. In de 83e minuut kreeg de thuisclub alsnog loon naar werken. Een prima aanval over rechts werd dor Marciano Vermeer met een voorzet op Steven de Blok afgesloten die van dichtbij doelman Jeffrey Loozen passeerde: 1-1. Het leek een mooie stand om mee naar de kleedkamer te nemen maar drie minuten voor tijd ging het weer mis. Onvoldoende wegwerken werd door de boomlange spits Bogdan Milic in de luid bejubelde 1-2 omgezet.
Jong FC Emmen-Jong ADO Den Haag 1-2. 45. Teixeira 0-1, 83. De Blok 1-1, 87. Milic 1-2. Scheidsrechter: Dijkstra. Rode kaart: 57. Stoffels (ADO Den Haag). Gele kaart: Siekman, Kamps (FC Emmen), Milic (ADO Den Haag).
Jong FC Emmen: Brammer: De Jonge, Görtz, Siekman, Bergsma (78. Vermeer), Kamps, Hoolsema, Friis, Fidom (64. Madani), De Blok, Stoker (46. Göbel).