Terug naar overzicht Terug

AGOVV in Apeldoorn moeilijk te kloppen


AGOVV Apeldoorn-FC Emmen is van belang voor het kampioenschap van de vijfde periode. Niet voor de Apeldoorners want die zijn theoretisch al kansloos maar voor de Emmenaren. De strijd in deze periode is bijzonder spannend met op dit moment zeven clubs bovenin die onderling slechts twee punten verschillen. FC Emmen maakt als derde deel uit van dit rijtje. Winnen zou daarom een gunstige uitgangspositie voor de komende derby tegen BV Veendam creëren maar drie punten pakken in Apeldoorn is geen eenvoudige zaak. De formatie van trainer John van den Brom heeft bijvoorbeeld uit de laatste vier thuisduels tien punten gepakt met overwinningen op BV Veendam, FC Den Bosch en Helmond Sport plus een gelijkspel tegen RKC Waalwijk. De laatste thuisnederlaag van AGOVV dateert van 28 november 2008 toen Cambuur met 2-0 won. Als de Apeldoorners op reis gaan is het een totaal ander verhaal. Zo gingen de laatste zes uitwedstrijden zonder uitzondering verloren.AGOVV won op 24 oktober de uitwedstrijd in Emmen met 3-2 waarin de winnende treffer negen minuten voor tijd viel. Opvallendste verandering in de selectie sindsdien is het aantrekken van een nieuwe doelman in Joost Terol. De oud-doelman van FC Utrecht was laatstelijk actief in het zonnige Cyprus. Bij de start van het seizoen stond Ale Geert de Vries in de basis die na acht duels zijn plaats verloor aan Daan Huiskamp. De Vries is inmiddels teruggekeerd naar Cambuur Leeuwarden.
FC Emmen kan de laatste jaren op het kunstgras in Apeldoorn wel aardig uit de voeten. De laatste drie seizoenen werd daar immers gewonnen waarbij de 5-4 van het afgelopen seizoen een gedenkwaardige was. In de stromende regen werd het een doelpuntenfestival met Sergio van Dijk in de rol van invaller als matchwinner. Voor de wedstrijd van vrijdagavond kent FC Emmen betrekkelijk weinig problemen terwijl AGOVV in vergelijking met de vorige week Julius Wille en Gijs Cales wegens blessures niet op kan stellen.
Voor FC Emmen-trainer Paul Krabbe is het een jubileumwedstrijd want het is zijn vijftigste als trainer-coach in het betaalde voetbal.    
Scheidsrechter is Jochem Kamphuis die zijn zevende wedstrijd in het betaalde voetbal fluit. De pas 22-jarige inwoner van Groningen geldt als een talent en staat op de C-lijst.