FC Emmen A1 pakt tweede periodetitel

FC Emmen A1-FC Omniworld A1 1-0
FC Emmen A1 kon bij winst niet helemaal zeker zijn van de periodetitel omdat ook FC Zwolle nog een rol speelde. De Zwollenaren stonden gelijk in puntentotaal maar het doelsaldo was plus één in het voordeel van FC Emmen. FC Zwolle won eveneens maar met slechts 1-0 van AFC A1 waardoor de titel naar de Emmenaren ging.
De winst op FC Omniworld kwam niet gemakkelijk tot stand want FC Emmen kon het wedstrijdbeeld niet echt bepalen. De gasten uit Almere combineerden beter en waren met een schot op de paal in de 16e minuut ook dichtbij de openingtreffer. De Emmenaren moesten het doen met bijna kansen voor Camiel Fidom toen hij een voorzet van Wouter van Aanholt maar half raakte en kort voor rust kopte Fidom naast. De tweede helft begon voor FC Emmen ideaal want de van de linker- naar de rechtervleugel verhuisde Lorenzo Kranenburg schoot met een diagonaal schot de zo belangrijke 1-0 binnen.Twintig minuten later kwam Jordy Beeksma in redelijke positie maar mikte naast. De zich fel verwerende formatie uit Almere bleef in de spannende slotfase proberen de gelijkmaker tot stand te brengen en was er vijf minuten voor het einde ook dichtbij maar opnieuw de dwarslat boven doelman Pieter IJzerman stond dit in de weg. De scheidsrechter moest de nodige minuten bij trekken wegens blessurebehandelingen en wat duw- en trekwerk maar uiteindelijk brachten de Emmenaren de driepunten over de streep. Deelname aan de nacompetitie voor een plaats in de eredivisie staat daarmee vast.
FC Emmen A1: IJzerman: Kuilder, Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Van Aanholt, Bal, Fidom, Kiekebelt, Kranenburg (88. Glazenburg).

Lorenzo Kranenburg haalt uit voor de 1-0.

Lars van den Berg (tweede van rechts) verliest het kopduel.

Camiel Fidom tussen twee Almeerders in.

Mike Koenders (rechts) in duel met Sverre Kreek van FC Omniworld (Foto’s FC Emmen Media).

Sparta Rotterdam B1-FC Emmen B1 2-1
Ondanks het verlies een prima prestatie van de Emmenaren tegen titelkandidaat Sparta. Bovendien moesten de Emmenaren vanaf de 48e minuut met tien man spelen omdat Jisry Hoff rood zag. Trainer Hans Kamphuis had na afloop dan ook complimenten over voor zijn ploeg die na de rode kaart sterk terug kwam. FC Emmen had zich in de eerste helft ingesteld op een sterk aanvallend Sparta maar kreeg zelf in het eerste kwartier kansjes voor Luciano Slagveer en Jens Jurn Streutker. In de 20e en 22e minuut kreeg FC Emmen echter twee treffers om de oren waarmee de wedstrijd leek te zijn beslist. Maar in de tweede helft sloeg de balans na de rode kaart voor Jisry Hoff plotseling door in het voordeel van FC Emmen. In de 54e minuut produceerde Luciano Slagveer met een fraaie treffer via de binnenkant de 2-1. Meer zat er echter niet in hoewel de Emmenaren het de thuisclub nog danig lastig maakten.
FC Emmen B1: Zinger: IJzerman, Poelstra, Westebring, Stollenga, Van Bree, Hoff, Heerkes, Hindriks (61. Bas), Streutker, Slagveer.

Ajax C1-FC Emmen C1 7-1
Een nederlaag tegen Ajax C1 was op zich een normale zaak maar toch was invaller-coach Hans Kamphuis teleurgesteld in het optreden van de Emmenaren. ,,Ik heb me geërgerd over de manier waarop we speelden. Erg slordig en de gemaakte afspraken werden gewoon genegeerd.” Ajax stond na een helft spelen op een 4-1 voorsprong waarbij de Emmer goal bij een 3-0 stand te danken was aan een Amsterdammer die zijn eigen doelman passeerde. Na de rust werden er nog drie treffers aan toegevoegd.
FC Emmen C1: Eberhard (36. Kortman): Hosseini, Jonkers, Ots, Wessels (65. IJzerman), Streutker, Warmolts (45. Rijkens), Rasevic, Bouws (45. Meijer), Huser, Ypenburg (36. Westebring.

FC Emmen D1-De Graafschap D1 5-2
Een mooie overwinning voor de Emmenaren waarmee een einde kwam aan een reeks nederlagen die op vier bleef staan. Opvallendste speler was Sander Boer die het tot vier treffers bracht. FC Emmen D1 had in Tom Heerkes een nieuwe doelman omdat Maikel Koers een vinger heeft gebroken. De normaliter veldspeler kweet zich naar behoren van zijn nieuwe taak, moest wel twee keer passen maar toen stond zijn elftal reeds op een 5-0 voorsprong. Na een helft spelen leidde FC Emmen met 4-0 door drie goals van Sander Boer terwijl Lars Baas de 3-0 voor zijn rekening nam. Na de rust scoorde eerst Sander Boer de 5-0 waarna de Doetinchemmers iets aan hun achterstand konden knabbelen met twee treffers waarvan eentje uit een onterecht toegekende strafschop.
FC Emmen D1: Heerkes: Arends, Graver, Meinderts (31. Spaans), Van Dijk (31. Spijodic), Berens, Osasso (31. Nijkamp), Baas, Boer, Berends, Azarkan.