Terug naar overzicht Terug

Vier FC Emmen-stewards naar het EK in Amsterdam


Het seizoen van onze club zit er inmiddels al twee weken op, maar de start van het Europees Kampioenschap is in zicht. Aankomende zondag speelt het Nederlands elftal, in de Johan Cruijff ArenA, haar eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Ondanks dat er geen spelers van FC Emmen geselecteerd zijn voor het Nederlands elftal, zullen er wel vier stewards van onze club afreizen naar Amsterdam om te assisteren bij de wedstrijden.

Alyssa Uneken is sinds drie jaar geleden steward op De Oude Meerdijk en is een van de vier die gaat helpen in Amsterdam. Het begon allemaal vlak na de promotie van FC Emmen naar de eredivisie in 2018: “Een vriendin van mij had mij toen getagd op Facebook dat FC Emmen op zoek was naar stewards en ik dacht: waarom niet? Ik werd uitgenodigd om een wedstrijd mee te draaien en dat beviel mij eigenlijk heel goed”, aldus Alyssa. Sinds deze wedstrijd was zij bij bijna elke wedstrijd van FC Emmen aanwezig, thuis én uit.

Aankomende weken wordt het voor Alyssa anders dan normaal wanneer zij De Oude Meerdijk tijdelijk inruilt voor de ArenA. Een ander team en een ander publiek zorgen dan ook voor andere verwachtingen, Alyssa: “Het mooiste aan steward zijn, vind ik het persoonlijke contact met de supporters en de sfeer. Bij FC Emmen leer je iedereen steeds meer kennen en praat je regelmatig met de supporters, bij het publiek bij het EK zal dat natuurlijk anders zijn. Het zal wat betreft sfeer vast wel goed zitten, dus ik denk dat het gewoon hartstikke leuk wordt bij de wedstrijden!”

De vier stewards zullen bij alle wedstrijden in de ArenA helpen, dat zijn er drie in de groepsfase en een eventuele vierde voor de achtste finales. Of het Nederlands elftal deze achtste finales, of wellicht wel meer, ook gaat halen, weet Alyssa nog niet: “Je hoopt het natuurlijk wel, maar de afgelopen weken laten je toch een beetje twijfelen, haha. Maar goed, vaak komt het wel goed met het Nederlands elftal dus hopelijk dit EK ook.”