Peru met Peña wint van Ecuador

De nationale ploeg van Peru heeft twee wedstrijden gespeeld in het kader van de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Op 8 juni werd op bezoek bij Ecuador wel gewonnen. Met Sergio Peña in de basis en Miguel Araujo op de bank kwamen de Peruanen op een 0-1 voorsprong. Nadat Peña een kwartier voor tijd werd gewisseld werd het nog 0-2 en in blessuretijd 1-2.

Het was Peru de eerste overwinning in de strijd om kwalificatie voor het WK. Eerder verloor de ploeg met 0-3 van Colombia, Peña en Araujo maakten toen geen minuten. Na zes speelronden staat La Blanquirroja op de laatste tiende plek in de poule met vier punten. De eerste vier kwalificeren zich rechtstreeks, de nummer vijf kan zich via de play-offs nog kwalificeren. Zowel nummer vier Uruguay als nummer vijf Colombia hebben acht punten, vier meer dan de Peruanen.

Op 18 juni begint voor Peru de Copa America. De ploeg van Araujo en Peña zit in poule B, waar ook Brazilië, Colombia, Ecuador en Venezuela in zitten.