Terug naar overzicht Terug

Verdedigers FC Emmen maken het verschil


FC Emmen heeft de play offs op zak. Het won de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht vrij eenvoudig met 4-0 en de concurrenten FC Eindhoven en De Graafschap lieten genoeg punten liggen waardoor de Emmenaren de play offs niet meer kan ontgaan. Het is alleen nog de vraag of het als negende of tiende eindigt want in theorie kan het in de laatste wedstrijd nog worden voorbijgestreefd door RKC Waalwijk.

dord2

Volgens de stand van dit moment staat FC Emmen zesde op de ranglijst van play off deelnemers. Dat houdt in dat de eerste wedstrijd tegen de nummer zeven moet en dat is momenteel RKC Waalwijk. Volgens het schema gaat FC Emmen dan eerst uit naar Waalwijk (op 8 mei) en op 12 mei volgt de return. Zou FC Emmen op de laatste speeldag, aanstaande vrijdag tegen Jong FC Utrecht, nog door RKC worden gepasseerd, wordt het omgekeerd: eerst thuis tegen RKC en dan uit naar Waalwijk.

Opvallend in de winst in Dordrecht was dat alle goals op naam van verdedigers kwamen. Tim Siekman en Nick Bakker scoorden tweemaal. Voor Bakker waren het zijn eerste goals in het betaalde voetbal. Afgezien dan van een treffer in eigen doel uit tegen Almere City FC. Tim Siekman liet weer eens zien aan een prima seizoen bezig te zijn. Naast het sportieve aspect zijn ook zijn zes doelpunten belangrijk voor het team

FC Dordrecht-FC Emmen 0-4. 41. Bakker 0-1, 63. Siekman 0-2, 74. Siekman 0-3, 86. Bakker 0-4.  Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Amevor, Pisas, De Nooijer (FC Dordrecht). Toeschouwers: 1525.
FC Dordrecht: Coreman: Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer (75. Hak), Daniels (63. Vleugels), Da Cruz, Kramer (46. Thomas), Toure, Godee, Pisas.
FC Emmen; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Olijve, Bannink, Turk, Loen (87. Maier), Peters (87. Huisman), Kallon.