Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet vol aan de bak in Dordrecht


De strijd om de laatste play off plaatsen nadert het hoogtepunt. Het gaat om de negende en tiende plek op de algehele rangschikking van de Jupiler League waarin FC Emmen op dit moment de negende plaats inneemt. Deze positie kan vrijdagavond worden versterkt door een positief resultaat in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Of de beslissing op de voorlaatste speeldag al valt, is echter twijfelachtig want er zijn meer kapers op de kust. FC Eindhoven heeft evenveel punten als FC Emmen, RKC Waalwijk volgt op twee punten achterstand en ook nummer twaalf De Graafschap speelt mee. De Achterhoekers staan drie punten achter FC Emmen maar kunnen even goed nog als negende eindigen.

FC Emmen moet het in Dordrecht zonder de geschorste Deniz Aslan doen. Het heeft een kleine volksverhuizing tot gevolg. Door zijn afwezigheid wordt er in de achterste lijn behoorlijk geschoven. Gersom Klok  is een linie teruggehaald en vervangt Aslan. Verder is er voor Josimar Lima een basisplaats ingeruimd, Nick Bakker is daardoor naar de linksback plaats verschoven en Youri Loen schuift op naar het middenveld. Voorin heeft Issa Kallon een basisplaats wat ten koste van Kai Huisman gaat. De opstelling: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Olijve, Bannink, Türk, Loen, Peters, Kallon.

Naast FC Dordrecht-FC Emmen zijn de sleutelwedstrijden voor vrijdagavond: De Graafschap-Achilles ’29, RKC Waalwijk-Fortuna Sittard en SC Cambuur-FC Eindhoven. In het gunstigste geval kan FC Emmen de play offs veiligstellen door zelf te winnen en tegelijkertijd nederlagen voor RKC en FC Eindhoven. Dan zou FC Eindhoven weliswaar nog in punten op gelijke hoogte kunnen komen, doch op doelsaldo wordt het door FC Emmen geklopt. De Graafschap kan dan bij winst op Achilles ’29 naar de tiende plek stijgen. Er is ook nog een zwart scenario denkbaar wat FC Emmen betreft. Stel dat het vrijdag verliest en de drie concurrenten winnen, dan staat het plotseling op doelsaldo op plaats twaalf.

Er zijn meer mogelijkheden maar FC Emmen moet zich allereerst concentreren op het duel in Dordrecht. De Schapenkoppen moeten alle zeilen bijzetten om niet onverwachts te degraderen. Achilles ’29 leek het gehele seizoen de aangewezen kandidaat voor afdalen naar de tweede divisie. De Groesbekers pakten echter zeven punten in de laatste drie duels en FC Dordrecht slechts twee in de laatste vijf wedstrijden waardoor de onderlinge afstand drie punten bedraagt. Winst van FC Dordrecht op FC Emmen betekent echter feitelijk klassenbehoud omdat het in vergelijking met Achilles ’29 een superieur doelsaldo heeft van op dit moment -25 tegenover -51. De laatste speeldag doet er dan niet meer toe.