Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vrijwilliger Ben Visscher ontvangt Koninklijke Onderscheiding


FC Emmen vrijwilliger Ben Visscher is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding vandaag in de Grote Kerk van Emmen op basis van zijn jarenlange inzet bij FC Emmen als vrijwilliger.


FC Emmen-directeur Wim Beekman over Ben Visscher: “Sinds het ontstaan van betaald voetbal in Emmen is hij actief als vrijwilliger voor onze club. In die periode van ruim dertig jaar is hij op tal van vlakken actief geweest: van steward bij de wedstrijden tot chauffeur bij het jeugdvervoer. Maar ook heeft hij een grote bijdrage geleverd bij de bouwwerkzaamheden van het stadion. Montage van de stadionlampen in de lichtmasten, en ook het aanbrengen van de stadionstoelen. Kortom: als Emmen hulp nodig had, stond Ben klaar om de handen uit de mouwen te steken. De laatste jaren is de inmiddels 88-jarige Visscher nog steeds actief voor de schoonmaakploeg, en zorgt er als oudste actief zijnde vrijwilliger samen met zijn collega-vrijwilligers voor dat de bezoekers van de voetbalwedstrijden op nette tribunes kunnen plaatsnemen. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn bijdrage maar vooral trots op een vrijwilliger van dit kaliber en feliciteren Ben Visscher van harte met de ontvangst van deze eervolle onderscheiding.”

43

Ben Visscher

47

Ben Visscher kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout.

 

Eveneens werd oudgediende Hans Kalter onderscheiden: hij werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau op basis van vele jaren vrijwilligerswerk voor een scala aan organisaties, waaronder zijn inzet als sponsorwerver voor de bvo Emmen, en werd hiervoor eerder al gehuldigd door de KNVB.

32

Hans Kalter met echtgenote (Foto’s: Bennie Wolbers)