Terug naar overzicht Terug

FC Emmen naar play offs met dank aan de verdedigers


FC Emmen heeft de play offs tickets op zak. Het won de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht vrij eenvoudig met 4-0 en de concurrenten FC Eindhoven en De Graafschap lieten genoeg punten liggen waardoor de Emmenaren de play offs niet meer kan ontgaan. Het is alleen nog de vraag of het als achtste, negende of tiende eindigt. In theorie kan het in de laatste wedstrijd nog worden voorbijgestreefd door RKC Waalwijk. FC Emmen kan echter ook nog als achtste eindigen indien het zelf vrijdag wint en MVV verliest dat nu drie punten voorstaat. MVV moet op de laatste dag aantreden tegen RKC Waalwijk terwijl FC Emmen bezoek krijgt van Jong FC Utrecht.


dord3

Een fraaie maar niet gelukte doelpoging van Cas Peters.

dord1

Dennis Telgenkamp hoefde slechts af en toe in actie te komen.

dord2

Nick Bakker (15) zorgt voor de 0-1.

Volgens de stand van dit moment staat FC Emmen zesde op de ranglijst van play off deelnemers. Dat houdt in dat de eerste wedstrijd tegen de nummer zeven moet en dat is momenteel RKC Waalwijk. Volgens het schema gaat FC Emmen dan eerst uit naar Waalwijk (op 8 mei) en op 12 mei volgt de return. Zou FC Emmen op de laatste speeldag, aanstaande vrijdag tegen Jong FC Utrecht, nog door RKC worden gepasseerd, wordt het omgekeerd: eerst thuis tegen RKC en dan uit naar Waalwijk.

dord4

Tim Siekman (geheel rechts) scoort.

dord5

Het wordt al een gewoonte voor Tim Siekman.

Opvallend in de winst in Dordrecht was dat alle goals op naam van verdedigers kwamen. Tim Siekman en Nick Bakker scoorden tweemaal. Voor Bakker waren het zijn eerste goals in het betaalde voetbal. Afgezien dan van een treffer in eigen doel uit tegen Almere City FC. Tim Siekman liet weer eens zien aan een prima seizoen bezig te zijn. Naast het sportieve aspect leggen ook zijn zes doelpunten gewicht in de schaal. De wedstrijd op zich kwam moeizaam op gang. ,,Het leek op een 0-0 ruststand af te gaan”, analyseerde coach Dick Lukkien na afloop. ,,Maar de 0-1 van Nick Bakker brak voor ons de ban. We gingen daardoor met een goed gevoel de kleedkamer in. Uiteindelijk hebben  we redelijk gemakkelijk kunnen winnen. De uitslag had nog wel iets hoger kunnen uitvallen.”

Nick Bakker scoorde vier minuten voor de pauze koppend uit de zesde hoekschop van FC Emmen de bevrijdende 0-1. Niet dat FC Emmen het echt moeilijk had, maar de openingsgoal bleef wel lang uit. FC Dordrecht liet weinig zien, het probeerde met compact spel FC Emmen van doelpunten af te houden maar meer ook niet. Met een aanvallende wissel werd na rust geprobeerd het roer om te gooien maar FC Emmen was slagvaardiger. De verdedigers dus want de aanvallers lieten de kansen liggen. Na ruim een uur zorgde Tim Siekman voor de 0-2 en een kwartier voor tijd zette hij ook de 0-3 op het scorebord. Nick Bakker verzorgde het sluitstuk met de 0-4. ,,Blij met het halen van de play offs”, concludeerde een zichtbaar opgeluchte Dick Lukkien.

FC Dordrecht-FC Emmen 0-4. 41. Bakker 0-1, 63. Siekman 0-2, 74. Siekman 0-3, 86. Bakker 0-4.  Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Amevor, Pisas, De Nooijer (FC Dordrecht). Toeschouwers: 1525.
FC Dordrecht: Coreman: Van Wermeskerken, Amevor, Alkan, De Nooijer (75. Hak), Daniels (63. Vleugels), Da Cruz, Kramer (46. Thomas), Toure, Godee, Pisas.
FC Emmen; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Olijve, Bannink, Turk, Loen (87. Maier), Peters (87. Huisman), Kallon.

Karakteristieken FC Dordrecht-FC Emmen:
Balbezit: 43-57%
Doelpogingen:  11-20
Schoten op doel: 6-9
Schoten naast doel: 5-11
Vrije trappen: 15-17
Hoekschoppen: 3-7
Reddingen doelman: 5-6
Gele kaarten: 3-0

dord6

Nick Bakker (15) heeft voor de 0-4 gezorgd (Foto’s: Gerrit Rijkens).

dord7