FC Emmen onder 19 moet nog weekje wachten op de bloemen

Elinkwijk JO19-FC Emmen JO19 1-9
De Emmenaren walsten weliswaar over Elinkwijk heen maar mogen zich nog geen kampioen noemen. De concurrenten Be Quick 1887 en Quick Boys maakten eveneens geen fout waardoor de beslissing omtrent het kampioenschap op de laatste speeldag moet vallen. FC Emmen ontvangt dan de jeugd van de amateurvereniging RKAV Volendam, een overwinning is voldoende.
Hoewel Elinkwijk niet tot de toppers in deze klasse behoort, werd vooraf een beetje tegen het duel opgezien omdat duels tussen deze twee clubs in het verleden nogal eens spanningen veroorzaakten. Daar was deze middag echter niets van te merken en vanaf de 12e minuut werd de score regelmatig opgeschroefd naar negen treffers.  FC Emmen greep vanaf de eerste minuut het initiatief. In een hoog tempo werd de thuisclub zoek gespeeld Het doelpuntenfestijn startte met een strafschop in de 12e minuut die door Thom Scheper werd benut. Na de 0-3 ruststand werd er nog een half dozijn aan toegevoegd. Pas bij 0-7 scoorde Elinkwijk de eretreffer.
Na een klein half uur spelen moest Freddy Quispel zich geblesseerd laten vervangen. Er wordt in het ziekenhuis een foto gemaakt om de ernst van de blessure vast te stellen.
Het scoreverloop: 12. Scheper 0-1 (strafschop), 19. Bijlsma 0-2, 37. De Grote 0-3, 47. Ngendakumana 0-4, 48. Scheper 0-5, 68. Engbers 0-6, 71. Engbers 0-7, 78. 1-7, 87. Engbers 1-8, 88. Scholten 1-9.
FC Emmen JO19: Scherpen; Van Dijk (54. Van den Berg), Wielink, Berends, Bijlsma (54. Scholten), Deiman, Scheper, De Grote (54. Trajkoski), Quispel (29. Engbers), Ngendakumana (54. Hindriks).

FC Emmen JO17-FC Volendam JO17 2-2
Met de uitslag was niet veel mis, FC Volendam speelde zelfs het betere voetbal, maar het feit dat de thuisploeg in de laatste minuut van de extra tijd nog de gelijkmaker toestond, stemde tot enige droefenis. FC Emmen ging flitsend van start want al in de tweede minuut scoorde Jearl Margaritha de 1-0 na aangeven van Thijs Dallinga. Deze combinatie werd in de 23e minuut omgedraaid want toen scoorde Thijs Dallinga na een assist van Jearl Margaritha. Het was echter niet zo dat FC Emmen het duel domineerde. FC Volendam zette de thuisclub af en toe behoorlijk onder druk en werd daarvoor beloond met de 2-1 in de 35e minuut. In het eerste kwartier na de pauze kende FC Emmen enkele uitstekende mogelijkheden om ruimer afstand te nemen. Kjetil Brand kreeg na een uitstekende aanval een geweldige kans maar prikte de bal net naast. Ook Jearl Margaritha en Thijs Dallinga hadden daarna nog mogelijkheden die echter niet werden verzilverd. De Volendammers bleven echter gevaarlijk met een aartsdribbelaar als Marcos Meijer in de hoofdrol. Met hard werken en loerend op een counter leek FC Emmen echter de eindstreep te halen. Tot de laatste minuut toen FC Volendam een vrije trap net buiten de zestien mocht nemen.De aanvoerder Mike Eerdhuijzen schoot de bal voorbij de muur en doelman Robin Jalving in het doel: 2-2. Sneu voor de Emmenaren, aan de andere kant wel verdiend voor de gasten.
FC Emmen JO17: Jalving; Scholte, Verheul, Timmerman, Luchies, Osazee (75. Dokter), Aalderink, Keen (79. De Vries), Brand (54. Zwaagstra), Dallinga, Margaritha.

DSCF3340

Thijs Dallinga (rechts) ziet zijn schot door Volendam doelman Zoetebier naast getikt.

DSCF3349

Thijs Dallinga scoort hier de 2-0 voor FC Emmen onder 17.

DSCF3355

De laatste minuut: Robin Jalving kan de vrije trap niet keren.

FC Emmen JO15-Alphense Boys JO15 1-1
Het was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen voor FC Emmen onder 15. Het begin was al niet te best, er zat weinig of geen lijn in het spel. Van opbouw was nauwelijks sprake, de ballen werden zo maar weg geknald. Na een klein half namen de gasten de leiding. In de 31e minuut volgde de gelijkmaker. Jeroen Welles gaf een steekbal op Dion Klaassen die de mogelijkheid keurig afwerkte. Daarna was er sprake van evenwicht in de wedstrijd doch meer goals werden niet geproduceerd.
FC Emmen JO15: Meier; Bjorn Klaassens, Meijles, Dijk, De Roo, Schuiling, Slor (Hulshof), Plaggenborg, Draisma (Lie-a-Lien), Dion Klaassen (Mandaray), Welles (Roufs).

AFC JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-1
In Amsterdam begon FC Emmen matig aan de wedstrijd. Er was meer strijdlust bij AFC en dat leidde in het eerste kwartier tot een overwicht. Uit een van de kansen werd het terecht 1-0 voor AFC. Na dit kwartier kwam FC Emmen beter in de wedstrijd en na twintig minuten was het zomaar 1-1 na een intikkertje van Jeremiah Ridderbusch. Dit was ook de ruststand. Na de rust kwam FC Emmen goed uit de kleedkamer. Vol overtuiging werd steeds de aanval gezocht, maar was FC Emmen niet fortuinlijk in de afwerking. Het bleef uiteindelijk bij 1-1, waar FC Emmen op basis van een goede tweede helft recht had op meer.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Zwaagstra, Zwikker, Funke, Falke, Zeqiri (Tempelman), Nijmeijer (Boer), Dijkstra (Lamberink), Kuik, Egberts, Ridderbusch.

FC Emmen JO13(2)-Flevo Boys JO13(1) 0-0
Een duel tussen twee ploegen die degradatie willen vermijden. Dat was ook te zien want de inzet aan beide zijden liet niets te wensen over. FC Emmen kreeg in de eerste helft kansen voor Hank Bosch, Daan Joesten, Jan Doldersum en Mats Kartoidjojo maar de goede doelman van de Emmeloorders stond succes in de weg. De rust ging aldus met 0-0 in. Na de thee zette FC Emmen de gasten behoorlijk onder druk en Mats Kartoidjojo miste een keertje in kansrijke positie. Peter Quispel kwam oog-in-oog met de doelman te staan maar miste eveneens en ook Hank Bosch en Janniek Jongsma kregen de bal niet langs de Flevo Boys doelman. Door de vele missers aan Emmer zijde keerde het geloof bij de gasten weer terug en het had ook zo maar 0-1 kunnen staan. In de extra tijd werd een inzet van Jan Doldersum nog van de doellijn gehaald wat waarschijnlijk de winnende treffer zou zijn geweest.
FC Emmen JO13(2): Jipping; Scholtens, Smid, Jongsma, Huls, Bijkerk, Doldersum, Quispel, Kartoidjojo, Joesten (Sehi), Bosch.