Terug naar overzicht Terug

Veranderingen eerste selectie en jeugdopleiding


Het einde van het seizoen nadert en daarmee worden ook gesprekken gevoerd over volgend seizoen; met de spelersgroep, staf en jeugdopleiding.

Eerste selectie
Van het eerste elftal hebben Jeff Hardeveld, Jeroen Veldmate, Richairo Živković, Jasin Assehnoun, Ben Scholte, Danny Hoesen, Azzeddine Toufiqui, Arnaud Luzayadio, Mart Lieder, Mickey van der Hart, Metehan Güçlü en Lentini Caciano een formele opzegging ontvangen. Daardoor wordt een aflopend contract niet automatisch voor een jaar verlengd onder dezelfde voorwaarden. Technisch manager Mike Willems: “Dat wil echter niet zeggen dat deze spelers per se moeten vertrekken. Wellicht zullen we met sommige spelers nog om tafel gaan over een nieuwe verbintenis.”

Daarnaast lopen de huurovereenkomsten Mark Diemers, Mohamed Bouchouari en Jeremy Antonisse af.

Contracten voor volgend seizoen
De opties in de contracten van Jari Vlak, Ahmed El Messaoudi en Kyan van Dorp zijn gelicht. Zij liggen nu tot respectievelijk 2025, 2024 en 2024 vast. Daarnaast zijn we in gesprek met Ole Romeny en Keziah Veendorp over een nieuwe verbintenis. Ook zijn we in vergaande besprekingen met Julius Dirksen over een langer verblijf in Emmen. Tot slot heeft Lorenzo Burnet nog een optie in zijn aflopende contract, die wordt automatisch gelicht bij het spelen van een bepaald aantal wedstrijden.

Eric Oelschlägel, Miguel Araujo, Maikel Kieftenbeld, Rui Mendes, Lucas Bernadou, Michaël Heylen, Dennis Vos, Mike te Wierik en Oussama Darfalou hebben nog een doorlopend contract.

René Grummel kiest voor maatschappelijke carrière
René Grummel stopt na dit seizoen als hoofd jeugdopleiding en keert terug naar het onderwijs voor een maatschappelijke carrière. Nico Haak, de huidige trainer van FC Emmen Onder 21 en hoofd jeugdscouting, wordt de nieuwe hoofd jeugdopleiding van FC Emmen.

René speelde tussen 1991 en 2000 in totaal maar liefst 266 officiële wedstrijden voor onze club en was in die periode meerdere malen dichtbij promotie naar de Eredivisie. Sinds 2017 is hij hoofd jeugdopleiding in Emmen, vanaf 2015 tot 2020 was hij bovendien assistent-trainer bij het eerste elftal en promoveerde hij voor het eerst in de historie van de club naar de Eredivisie.

René: “Ik heb mijn werk al die jaren met veel plezier gedaan en mooie dingen meegemaakt – met als hoogtepunten natuurlijk de promotie naar de Eredivisie en de seizoenen in de Eredivisie. Bij de jeugd heb ik genoten van het samenwerken met alle trainers en vrijwilligers en van onderaf alles opgebouwd; er ligt nu een goed fundament voor mijn opvolger.”

“Ik twijfelde al langer of ik ooit nog terug zou gaan naar het onderwijs”, aldus René. “Nu de kans zich voordeed vind ik het daar ook de tijd voor; ik ben 54 en nu kan ik nog die overstap maken. En aangezien het steeds lastiger zal worden terug te keren in het onderwijs is dit het juiste moment. Ik wens de club het allerbeste en ze zullen mij regelmatig nog bij wedstrijden in het stadion vinden, bij zowel de jeugd als het eerste elftal.”

Willems over de jeugdopleiding: “René heeft in al die jaren echt iets moois neergezet bij de club en daar zijn we hem erg dankbaar voor. We willen hier de komende jaren op verder bouwen om de aansluiting met het eerste elftal te verbeteren.”

Nico Haak nieuwe hoofd jeugdopleiding
De functie van René zal worden overgenomen door Nico Haak, de huidige trainer van FC Emmen Onder 21. Momenteel heeft Haak een contract tot de zomer van 2025 bij de club. Willems: “We zijn ervan overtuigd dat Nico de kwaliteiten heeft om de taken van René over te nemen en aan de slag kan met de mooie uitdaging die er voor de jeugdopleiding ligt. Ik ben blij dat we intern de kwaliteit en mogelijkheid hebben om dit op te lossen.”

De verdere invulling van de jeugdafdeling volgt in juni.