Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | SC Cambuur – FC Emmen


Zaterdagavond om 20.00 uur trappen we af in Leeuwarden. Na een korte onderbreking vanwege de interlandbreak staat er weer een heuse kraker op het programma. Met nog acht wedstrijden te gaan nemen we het op tegen directe concurrent SC Cambuur. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de kraker.

De spelersbus zal zaterdag rond 15.00 uur vertrekken vanaf De Oude Meerdijk. We horen van veel supporters dat ze zaterdag de bus komen uitzwaaien, om de spelers ondanks het lege uitvak toch de nodige steun te geven! Kom dus vooral naar het stadion om de spelers uit te zwaaien!

Een lange voorbereiding
Voor de interlandperiode leden we helaas een nederlaag op De Oude Meerdijk. Sparta besliste de wedstrijd door middel van fraaie individuele acties van Koki Saito en Vito van Crooij, de Rotterdammers waren met 0-2 te sterk. De ploeg van Lukkien staat nu met 21 punten op de 16e plaats, een plek die nacompetitie betekent.

Na het verloren duel tegen Sparta hebben de Emmenaren zonder internationals Richairo Živković, Jeremy Antonisse en Miguel Araujo twee weken gehad om zich op te maken voor het duel tegen Cambuur. Živković en Antonisse namen het met Curaçao op tegen wereldkampioen Argentinië en het Canada van Alphonso Davies. Het bleek vooral een mooie ervaring te zijn voor de twee Emmen-internationals, want de resultaten waren in het voordeel van Argentinië (7-0) en Canada (0-2). Lionel Messi was op dreef en wist een hattrick te maken voor Argentinië waardoor het vooral een kers op de taart werd voor het Argentijnse publiek. Miguel Araujo kwam uit voor zijn Peru en nam het op tegen Duitsland (2-0 voor Duitsland) en Marokko (0-0). Na de interlands voegden de heren zich weer bij de groep.

Lukkien gebruikte de lange voorbereidingsperiode voornamelijk om spelers fit te krijgen: “Jongens die we langer hebben gemist zoals Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi, hebben we dichter bij de groep kunnen krijgen. Zij hebben een week langer kunnen trainen. Wat ook positief is, is dat je een paar jongens hebt die interlands konden spelen. De internationals kwamen met goede verhalen terug, hopelijk geeft dat nieuwe energie.”

Terwijl de drie internationals onder de pannen waren bij hun nationale elftallen nam de ploeg van Lukkien het in een oefenwedstrijd op tegen PEC Zwolle, koploper van de Eerste Divisie. De wedstrijd op De Oude Meerdijk eindigde in 1-1. Lennart Thy opende score voor de bezoekers en Jari Vlak bepaalde de eindstand van de wedstrijd. Voor Lukkien was het vooral een wedstrijd om jongens minuten te geven: “Het was een typische oefenwedstrijd, het was voor beide teams gewoon belangrijk om de fitheid van de selectie op peil te houden.”

Concurrent met zorgen
Onze tegenstander van dit weekend heeft het moeilijk. De club uit Leeuwarden verloor hun laatste partij tegen concurrent Excelsior (4-1), de week ervoor verloor het ook tegen PSV (5-2). De vorige thuiswedstrijd eindigde echter wel in een positief resultaat. Go Ahead Eagles werd in Leeuwarden met 4-1 verslagen. Momenteel is Cambuur hekkensluiter, de ploeg won sinds de winterstop maar twee keer. Naast de overwinning op de Eagles werd FC Groningen met 0-1 verslagen. Op De Oude Meerdijk eindigde het onderlinge duel tussen Emmen en Leeuwarden dit seizoen in 0-0.

Lukkien: “Ik verwacht zaterdagavond een heel agressief Cambuur in de openingsfase. Wij moeten dus sterk zijn in de uitvoering van ons plan en het maken van keuzes. In algemene zin moet de groep herkennen wat er wordt gevraagd en daarmee omgaan.”

Vlak en Bernadou niet inzetbaar
De oefenmeester kan geen beroep doen op langdurig geblesseerden Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Rui Mendes. Ook Jari Vlak en Lucas Bernadou zijn tegen Cambuur niet inzetbaar, Lukkien verwacht de twee wél weer snel bij de selectie te hebben. Richairo Živković was de vorige wedstrijd geschorst, hij mag nu weer spelen. Oussama Darfalou, Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi hebben stappen gezet en zijn in staat meer minuten te maken.

Historie
We gingen 26 keer eerder op bezoek in Leeuwarden, tien keer wonnen we. Klik hier voor een meer feitjes van het archief ‘uut de aole deus’.

Cambuur – FC Emmen
Zaterdag 1 april, 20.00 uur
Cambuurstadion, Leeuwarden
Scheidsrechter: Makkelie
VAR: Lindhout


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: