Terug naar overzicht Terug

Veel spanning op duel FC Emmen-Telstar


FC Emmen heeft dit seizoen mooie dingen laten zien en dat geldt ook zeker voor het bezoekende Telstar. En daarbij is het duel voor beide teams van groot belang want ze willen zo graag zekerheid omtrent plaatsing bij de eerste vier play off teams wat zoals bekend direct toegang tot de halve finale biedt.


FC Volendam, de tegenstander van afgelopen vrijdag, begon deze competitie goed te draaien na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Het verloor die weliswaar maar in de daaropvolgende wedstrijden ging het opwaarts met slechts een nederlaag in negen wedstrijden. Bij Telstar doet zich iets soortgelijks voor maar nog net iets extremer. Op 8 december jongst leden eindigde Telstar-FC Emmen in 0-0 en vanaf die wedstrijd ging Telstar uitstekend draaien. Het zette een reeks van elf wedstrijden neer waarin slechts een keer werd verloren. De club nestelde zich op de vierde plek en is daarna constant in die buurt blijven hangen.

Opvallendste speler bij Telstar is ongetwijfeld aanvaller Andreij Novakovich. Hij bezit de Amerikaanse nationaliteit en heeft inmiddels ook al een interland gespeeld. Novakovich, hij miste in Telstar-FC Emmen een strafschop, kwam naar Telstar via het Engelse Reading onder 23 en heeft hier inmiddels achttien competitiegoals op zijn naam staan. Hij is niet de enige schutter van formaat bij de Velsenaren want Mohamed Hamdaoui en Melvin Platje hebben respectievelijk 11 en 12 maal gescoord. Alleen gaat het de laatste weken wat moeizamer. Telstar heeft in vier achtereenvolgende wedstrijden namelijk niet meer gescoord. De aanvallers staan in totaal 401 minuten droog en uit de laatste vijf duels werden slechts vier punten gepakt uit louter gelijke spelen waaronder drie keer een 0-0.

De laatste jaren was FC Emmen in de thuiswedstrijden tegen Telstar het meest succesvol. In de laatste vijf thuisduels bleef FC Emmen ongeslagen met drie zege’s en twee gelijke spelen en een doelsaldo van 10-2. Telstar ging voor het laatst op 9 april 2012 met een overwinning naar huis. Van de laatste tien onderlinge duels in Emmen won de thuisclub er vier, vier maal eindigde het in een gelijkspel en twee keer gingen de punten naar Telstar.