Terug naar overzicht Terug

Gehavend FC Emmen onderuit tegen Telstar


FC Emmen heeft voor de derde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd verloren. Deze keer werd de ploeg van trainer Dick Lukkien afgetroefd door Telstar. Toch maakt de weliswaar in het resultaat teleurgestelde coach zich niet echt zorgen. ,,We liggen nog steeds op koers voor de halve finale van de play offs.’’


De aanloop naar de play offs verloopt wat FC Emmen betreft allerminst over rozen. Vooral in de thuiswedstrijd worden de punten redelijk gemakkelijk afgestaan en tegen Telstar leek het in de eerste helft ook weer die kant op te gaan. Excuses waren wel voorhanden want trainer Dick Lukkien liet maar liefst vijf spelers om uiteenlopende redenen aan de kant. Alexander Bannink,Mario Bilate, Anco Jansen, Jeroen Veldmate en Norair Mamedov waren niet beschikbaar. Vooral in de voorste lijn ontbrak het daardoor aan mankracht met eigenlijk alleen Cas Peters als een afgestudeerde aanvaller.

Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Glenn Bijl (23) zet de muur neer.
Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Melvin Platje (7) scoort vanaf elf meter.
Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Hilal Ben Moussa in gevecht met Jasper van Heertum.

De openingstreffer viel al in de achtste minuut toen Tim Siekman een strafschop veroorzaakte en Melvin Platje vanaf elf meter raak schoot. De 0-1 bleef twintig minuten overeind tot ook FC Emmen met een strafschop werd bedacht na een tuimeling van Cas Peters door scheidsrechter Jochem Kamphuis. Cas Peters mikte zoals gebruikelijk op de voor hem linkerhoek en verzilverde de strafschop hoewel doelman Rody de Boer er nog met de vingertoppen aan zat. Vijf minuten later moest FC Emmen wederom tegen een achterstand aankijken. Een ingooi werd doorgekopt door Nick Bakker op Toine van Huizen die vanaf rand zestien raak schoot. Daarmee was de ruststand nog niet bereikt want in de 41e minuut kreeg ook spits Andreija Novakovich zijn kans en tilde zijn totaal aan treffers naar negentien.

Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Stef Gronsveld lijkt dit duel te verliezen.
Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Cas Peters blij met zijn zestiende competitiegoal (Foto’s: Boudewijn Benting)

FC Emmen had in de rust moed verzameld en toog ten aanval. Met de wissel Thijs Dallinga voor Tim Siekman na een kwartier spelen werd de aanval versterkt en tien minuten later ruimde Henk Bos, die de taak van Anco Jansen moest overnemen, het veld voor Emil Bijlsma. De ploeg werd dus aardig verjongd en dat kreeg met nog een kwartier te gaan een positief effect met de aansluitingstreffer van Thijs Dallinga. De zeventienjarige spits, die sinds kort aan de eerste selectie is toegevoegd, joeg de bal in de touwen en kon daarmee zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal vieren. Er waren nog tien minuten te gaan en alles leek nog mogelijk. Het werd echter een stukje moeilijker omdat vijf minuten voor tijd Youri Loen na een stevige tackle met rood de kleedkamer mocht op zoeken. FC Emmen streed met de moed der wanhoop door tot en met de vierde minuut extra speeltijd maar het gewenste resultaat bleef uit.

FC Emmen-Telstar 2-3. 8. Platje 0-1 (strafschop), 28. Peters 1-1 (strafschop), 33. Schouten 1-2, 41. Novakovich 1-3, 76. Dallinga. Scheidsrechter: Kamphuis. Geel/rode kaart: 85. Loen (FC Emmen). Gele kaart: Cabral, Van Huizen (Telstar). Toeschouwers: 2359.
FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld, Veendorp, Bakker, Siekman (59. Dallinga), Ben Moussa (87. Haydary), Bijl, Loen, Peters, Bos (68. Bijlsma), Chacon.
Telstar: De Boer; Brito, Van Iperen, Van Huizen (63. Korpershoek), Cabral, Van Heertum, Schouten (54. Lynen), Platje, Sno, Novakovich, Toretta (77. Najah).

Statistieken:
Balbezit: 55-45%
Doelpogingen: 13-8
Schoten op doel: 6-5
Schoten naast doel: 7-3
Vrije trappen: 11-18
Corners: 10-2
Rode kaart: 1-0
Gele kaart: 2-2