FC Emmen onder 17 onderuit tegen koploper FC Volendam

AFC JO19-FC Emmen JO19 1-2
FC Emmen onder 19 moet in de voorjaarscompetitie een plaatsje bij de eerste vijf zien te bemachtigen om het komende seizoen weer in de eerste divisie te mogen uitkomen. Met de overwinning in Amsterdam op AFC is dat doel een stuk dichterbij gekomen. Door doelpunten van Jearl Margaritha in de 15e en 47e minuut leidden de Emmenaren met 0-2. Dertien minuten voor tijd scoorde AFC tegen maar het bleef bij die eretreffer.

FC Emmen JO17-FC Volendam JO17 1-5
Het was vooraf duidelijk dat het voor FC Emmen onder 17 een zware opgave tegen de koploper uit Volendam zou worden. Het leeftijdsverschil was ook sterk in het nadeel van de Emmenaren. FC Volendam begon met een basis van tien spelers uit de jaargang 2001 terwijl FC Emmen zeven spelers in de basis had uit de jaargang 2002 en met Dave Funke zelfs een veertienjarige. FC Volendam bepaalde dan ook vanaf de start het wedstrijdbeeld. In de tiende minuut namen de gasten de leiding maar vier minuten later kreeg FC Emmen de kans op de gelijkmaker nadat het een strafschop kreeg toebedeeld. Jeroen Welles benutte de trap vanaf elf meter vlekkeloos: 1-1. Een kwartier later namen de gasten wederom de leiding en bepaalden de ruststand op 1-2. Na de rust werden er bij FC Emmen te veel foutjes gemaakt waardoor FC  Volendam vrij simpel via goals in de 59e, 64e en 66e minuut naar een 1-5 eindstand kon lopen. FC Emmen legde zich er niet helemaal bij neer en kreeg in de slotfase nog wat kansjes die echter niet werden benut.
FC Emmen JO17: Meier: Dijk, Luchies, Bloeming, Klaassens (63. Slor), Scholte, Schuiling (41. Keen), Funke (51. De Vries), Welles (71. Jager), Vermeulen (63. Draisma), Plaggenborg.

DSCF4230

Jeroen Welles komt te laat.

DSCF4226

Bjorn Plaggenborg (8) strandt op de Volendammer doelman.

DSCF4234

Doelman Yme Meier (geel) had het moeilijk.

welles maakt 1-1

Jeroen Welles benut een strafschop.

FC Emmen JO15-De Graafschap JO15 1-4
Het was een harde wedstrijd tussen twee ploegen die voor de winst gingen. De wedstrijd werd opengebroken door een doelpunt in de 20e minuut met een beetje medewerking van de Emmer doelman: 0-1. FC Emmen liet daarna de kopjes hangen en verloor steeds meer duels. In de 30e en 33e minuut kon De Graafschap naar een comfortabele 0-3 ruststand uitlopen. Na de pauze stond er een strijdbaarder FC Emmen op het veld met onmiddellijk een kans voor Djairo Fik die voorlangs schoot. Maurice Tinholt scoorde daarna wel met een assist van Edgar Meijles de 1-3. De Emmenaren zetten vervolgens aan in een poging de score tot 2-3 te verkleinen maar de treffer viel aan de andere kant. De 1-4 nederlaag was te wijten aan een strijdbaardere tegenstander die ook effectief met de kansen omsprong.
FC Emmen JO15: Sibon; Mansaray, De Roo, Meijles, Drayer (Franssen), Roufs, Hulshof, IJpelaar (Zwaagstra), Fik, Broers (Kriekjes), Tinholt.

FC Emmen JO14 – VVV Venlo JO14 4-0
FC Emmen begon goed aan de wedstrijd. Er werd vanaf de eerste minuut druk gezet en VVV Venlo kwam niet aan voetballen toe. In de 24ste minuut kwam Florian Zegiri vrij op de rand van de zestien en schoot fraai onder in de hoek de verdiende 1-0 binnen. Na 28 minuten werd het 2-0 nadat Stefan Kuik raak kopte uit een op maat gegeven voorzet van Damien Zwikker. Vlak voor rust werd het 3-0 nadat Kas Lamberink Florian Zegiri alleen voor de keeper zette die de bal onder in de hoek schoot. Na de rust was FC Emmen niet meer zo scherp en werd er veel balverlies geleden. Ondanks een aantal honderd procent kansen bleef het lang 3-0. In de 56ste minuut werd Florian Zegiri in de zestien onderuitgehaald waarna Frank Boer de penalty onberispelijk benutte en daarmee de 4-0 eindstand op het scorebord zette. FC Emmen liet niet het beste voetbal zien, maar won gemakkelijk van VVV Venlo. Hierdoor is FC Emmen nu gedeeld koploper met Achilles ’29, dat volgende week in Groesbeek de tegenstander is.
FC Emmen JO14: De Vree, Meijer, Egberts, Boer, Brouwer, Zwikker (Ridderbusch), van der Haar, Kuik (Falke), Lemmen, Lamberink, Zegiri.

FC Emmen JO13(1)-SC Heerenveen JO13 1-4
Hekkensluiter FC Emmen onder 13 ging met een 0-3 achterstand de rust in. De Friezen hadden in de 16e, 20e en 35e minuut het Emmer doel gevonden. Na rust werd het eerst nog 0-4 voordat Niels van Haren de eindstand op 1-4 kon bepalen.

FC Emmen JO13(2)-vv Heerenveen JO13 2-2
FC Emmen speelde het duel grotendeels op de helft van de tegenstander. Toch kwamen er aanvankelijk geen grote kansen uit. Na een kwartier was het wel raak toen Lazarro Joseph een prima opgezette aanval goed afrondde. Er waren mogelijkheden om de score te verdubbelen maar in plaats daarvan scoorde Heerenveen twee keer waardoor de rust inging met een 1-2 stand. De Emmenaren speelden vervolgens een prima tweede helft en het was wederom Lazzaro Joseph die scoorde: 2-2. FC Emmen ging op jacht naar meer, kreeg ook kansen via Mike Kriekjs, Yoshua Woest, Joep ten Napel, Alseny Cisse en Christiaan Oranen maar tot een goede afwerking kwam het niet. Waardoor FC Emmen genoegen moest nemen met een gelijkspel.
FC Emmen: Kuiper; Dekker, Ruigrok, Hindriks, Jonker, Mertens, Woest, Cisse, Kriekjes, Joseph (Ten Napel).

Emmen 11(1)-Blauw Wit ’34 JO11 7-2
Emmen JO11(2)-Drenthina JO11 11-0