Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Willem II – FC Emmen


Er staat vrijdagavond een echte kraker op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. Als nummer drie van de competitie gaan we op bezoek bij koploper Willem II, dat slechts drie punten meer heeft. We blikken vooruit op het duel met hoofdtrainer Fred Grim.

Met negen punten uit de laatste drie duels kan de Emmer oefenmeester alleen maar tevreden zijn: “Natuurlijk. En dan met name als je kijkt naar de manier waarop we ons tegen Helmond Sport en FC Den Bosch gemanifesteerd hebben. Helemaal vanaf de rode kaart in Helmond, toen we de wedstrijd echt over de streep hebben getrokken.”

In die twee wedstrijden was het spel van de rood-witten bij vlagen sprankelend. Met name de hoge druk en het daardoor veroveren van ballen op de helft van de tegenstander leverde veel kansen op. Daarin was ook een belangrijke rol weggelegd voor aanvoerder Jari Vlak. Geen enkele andere speler heroverde dit KKD-seizoen vaker het balbezit voor zijn ploeg dan hij (132 keer, evenveel als Gedion Zelalem van FC Den Bosch).

“Dit soort wedstrijden zitten er ook tussen”
Ook afgelopen maandag moesten de Emmenaren er veel energie in steken om de 1-0 overwinning op Jong PSV te behalen. “Ik ben niet tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben, maar dit soort wedstrijden zitten er ook tussen”, zo relativeert Grim. “Als je dan wel de punten in eigen huis houdt, moet je dat waarderen.”

“We wisten van tevoren dat ze met hun sterkste elf zouden komen, ondanks het Europese programma doordeweeks. Maar desondanks vond ik dat we moesten kunnen winnen”, gaat hij verder. “We hadden ook verwacht dat ze hoog druk zouden zetten. De oplossing daarvoor was er wel, maar de uitvoering was te slordig. We leden te veel balverlies en daar was ik ontevreden over.”

Meedogenloos
Door een snelle treffer van Rui Mendes na rust, bleven de drie punten op De Oude Meerdijk. Het lukte dus opnieuw om een voorsprong van één doelpunt te behouden en dat stemt Grim tevreden: “Daar hebben we mooie stappen in gemaakt, je ziet steeds meer dat we meedogenloos verdedigen. Maar in het benutten van kansen zijn we nog niet meedogenloos. Het was immers niet onze beste wedstrijd, maar we kregen toch twee of drie goede mogelijkheden om nog een doelpunt te maken. Ook daarin moeten we meedogenloos zijn.”

Goed nieuws voor de Drenten is dat Chardi Landu steeds dichterbij zijn rentree komt. De buitenspeler kampte de laatste weken met blessureleed, maar traint sinds vorige week weer met de groep en is op de weg terug. Grim geeft aan dat hij vrijdag bij de selectie zou kunnen zitten.

Willem II
Dan tegenstander Willem II, de ploeg die met 35 punten uit zestien wedstrijden aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie. Op papier dus een zeer lastige uitwedstrijd, maar de Emmenaren zijn tot dusver nog ongeslagen in uitduels: vier overwinningen en vier gelijke spelen. Alleen tussen september 1995 en januari 1996 bleef onze club in de competitie langer ongeslagen in uitwedstrijden (toen negen wedstrijden).

Net als Emmen, pakte ook Willem II negen punten in de laatste drie wedstrijden. Vorige week boekten de Tilburgers een 1-5 overwinning bij Telstar, daarvoor gingen VVV-Venlo (1-3) en Jong FC Utrecht (2-1) allebei met tien tegen elf over de knie. De laatste nederlaag van Willem II dateert van de week daarvoor, toen Jong Ajax in Amsterdam op 6 november met 1-0 te sterk was.

Of dit op voorhand de lastigste wedstrijd van het seizoen is, kan Grim nog niet zeggen: “Dat is aan de voorkant lastig te zeggen, maar Willem II zit in een goede fase. Het is een stabiele ploeg met veel goede spelers. Ik neem aan dat ze in eigen huis, voor dat geweldige publiek, het initiatief willen nemen. Kortom, een mooi moment om ons te meten.” Voor Grim is het overigens een weerzien met zijn oude werkgever; van 2021 tot 2022 was hij hoofdtrainer van de Tilburgse formatie.

Historie
Vrijdagavond gaan we voor de achtste keer op bezoek bij Willem II. Klik hier voor meer historie!

Willem II – FC Emmen
Vrijdag 1 december, 20.00 uur
Koning Willem II Stadion, Tilburg
Scheidsrechter: Teuben


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: