Puntloos bij kraker in Tilburg

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen koploper Willem II en nummer drie FC Emmen is geëindigd in een 3-0 nederlaag voor onze club.

Het eerste kwartier werd al gauw duidelijk dat het een interessante pot voetbal in ijskoude omstandigheden zou worden. Fases waarin Emmen dominant leek wisselden zich af met fases waarin juist Willem II het betere van het spel leek te hebben. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hoewel de Tilburgers meer balbezit hadden, waren de Emmenaren gevaarlijker aan de bal. Voorin was Piotr Parzyszek tweemaal gevaarlijk, terwijl Jan Hoekstra achterin tweemaal redding moest brengen.

Halverwege de eerste helft kregen de Drenten een dot van een kans op de openingstreffer. Een voorzet van Mike te Wierik belandde via het hoofd van Jari Vlak bij Parzyszek, die van dichtbij de lat raakte. Zo kwam er bij een 0-0 tussenstand een einde aan een interessante eerste helft.

Een mindere tweede helft
Na rust viel al snel de openingstreffer in het voordeel van de thuisploeg. Een voorzet van Nick Doodeman werd door oud-Emmenaar Jeredy Hilterman met een kopbal omgezet in een doelpunt.

De volgende tegenslag voor de Emmenaren volgde enkele minuten later, toen Jorrit Smeets het veld moest verlaten vanwege een blessure. Voor zijn vervanger Lucas Bernadou betekende dit zijn honderdste optreden voor onze club.

Overigens was dat niet het enige jubileum van de avond; Michaël Heylen speelde zijn vijftigste wedstrijd in dienst van FC Emmen en ook voor de later ingevallen Ben Scholte was het zijn vijftigste duel voor de club.

De ploeg van Fred Grim ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar het Drentse spel leverde beduidend minder gevaar op dan in de eerste helft. In de slotfase besliste Willem II de wedstrijd dankzij invaller Jeremy Bokila. Eerst kreeg hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten en schoot hij vanaf randje zestien raak, daarna kopte hij een voorzet van Niels van Berkel via binnenkant paal raak. Die 3-0 was tevens de eindstand.

Ondanks de nederlaag blijven we derde in de Keuken Kampioen Divisie, omdat ook de ploegen om ons heen punten lieten liggen. Volgende week wacht opnieuw een reis naar Noord-Brabant, dan spelen we uit tegen FC Eindhoven. Klik hier voor de ticketinfo!

Willem II – FC Emmen: 3-0
50. Jeredy Hilterman 1-0
80. Jeremy Bokila 2-0
84. Jeremy Bokila 3-0