Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | VVV-Venlo – FC Emmen


Woensdagavond staat de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker op het programma. Om 20.00 uur is VVV-Venlo de tegenstander in Limburg. FC Emmen bezet de zestiende plek in de Eredivisie, terwijl VVV zesde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

Verlies in Enschede
FC Emmen liep afgelopen weekend tegen een 2-0 nederlaag aan tegen FC Twente. Een lastige uitwedstrijd ging dus verloren, maar dat is geen schande. De Tukkers blijven door de overwinning ongeslagen in eigen huis.

Lukkien: “We balen van de nederlaag. Ik vind dat we reëel gespeeld hebben, maar niet goed genoeg, laat dat duidelijk zijn. We kozen ervoor om heel compact te verdedigen en dan hoop je in de counter gevaarlijk te worden.” Die momenten kwamen wel, bijvoorbeeld bij de kans op de gelijkmaker voor Rui Mendes. Toch kon de formatie van Lukkien dat niet lang volhouden: “De eerste helft ging dat nog redelijk, maar de tweede helft zakte dat weg en verloren we eigenlijk vrij kansloos.”

Jeroen Veldmate en Lorenzo Burnet moesten wegens pijntjes noodgedwongen gewisseld worden in Enschede. Burnet is er om deze reden dan ook niet bij in Venlo, Veldmate wel. Verder kan Lukkien niet beschikken over Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Mart Lieder.

Prima presterend VVV
VVV-Venlo doet het prima in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Rick Kruys is momenteel vijf wedstrijden op rij ongeslagen en staat zesde in de competitie.

Lukkien: “Ik vind VVV een degelijke ploeg die goed georganiseerd speelt. Ze draaien een goed seizoen, dus daar krijgen we onze handen vol aan. Het is ook een ploeg met vertrouwen, maar wij lopen niet weg voor het feit dat we aan onze stand verplicht zijn om daar te winnen.” Aanvoerder én topscorer Sven Braken (en bovendien oud-Emmenaar) is er woensdag niet bij vanwege een blessure, maar er zijn meer belangrijke spelers volgens Lukkien: “Ik vind Robert Klaasen erg goed, maar ook de van Vitesse gehuurde Daan Huisman is een goede middenvelder. Verder kan Nick Venema gevaarlijk worden met zijn snelheid voorin.”

Historie
25 keer eerder reisden we af naar het Covebo Stadion – De Koel – voor een officiële ontmoeting. De balans is licht in het voordeel van de Venlonaren, maar de laatste jaren doen wij het beter! Klik hier voor meer historie tussen VVV-Venlo en FC Emmen ‘uut de aole deus’.

VVV-Venlo – FC Emmen
Woensdag 11 januari, 20.00 uur
Covebo Stadion – De Koel, Venlo
Scheidsrechter: Pérez