Uut de Aole Deus | VVV-Venlo – FC Emmen

Woensdagavond om 20.00 uur staat de tweede ronde van de TOTO KNVB-beker op het programma met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. 25 keer eerder reisden we af naar Covebo Stadion – De Koel – voor een officieel duel. Negen keer ging de volle buit mee naar Emmen, vier keer deelden we de punten en twaalf keer wonnen de Venlonaren. Van de laatste vier ontmoetingen in Venlo wonnen we er drie, dus de laatste jaren spreken in ons voordeel. We duiken in de geschiedenis van dit affiche!

Eerste en laatste keer
Op 21 oktober 1989 speelde FC Emmen voor het eerst een officieel duel in Venlo. Een spectaculaire wedstrijd eindigde in een 5-2 nederlaag. Onze treffers werden gemaakt door Ben Haverkort en Rudi Metz. Onze toenmalig hoofdtrainer Ben Hendriks stuurde destijds de volgende mannen het veld in: Schokker; Van den Wildenberg (42. Koopal), Volkerink, Veldwijk, Smand; Spaans, Bosch, De Haan; De Jonge, Metz, Haverkort.

De laatste keer dat we een uitwedstrijd speelden was op 19 maart 2022. Al na drie minuten kon Rede Kharchouch de Drentse formatie op een 0-1 voorsprong zetten nadat Jasin Assehnoun onderuit werd gehaald in het uiterste hoekje van de zestien meter, maar zijn penalty ging hoog over. In de tweede helft kreeg Emmen alsnog waar het recht op had en Rui Mendes maakte de eerste treffer van de wedstrijd. In de laatste minuten besliste Azzeddine Toufiqui de wedstrijd, 0-2.

Thuisoverwinningen
Thuis troffen we VVV-Venlo ook 25 keer. Wij wonnen elf keer, vier keer werd het gelijk en tien keer gingen de punten mee naar Limburg. De laatste keer dat VVV-Venlo in Emmen op bezoek kwam werd het 1-0 voor ons. Na 61 minuten voetbal kopte Jeredy Hilterman prachtig raak op aangeven van Peter van Ooijen. Overigens speelden we nooit eerder voor de beker tegen VVV.

Jafar Arias, Josimar Lima, Roland Bergkamp en meer
Er speelden in totaal 21 spelers voor zowel VVV-Venlo als onze club. Ook oud-spits Sven Braken is op dit moment actief bij VVV. Hij is op dreef dit seizoen en wist in achttien wedstrijden negen keer het net te vinden. Ook gaf hij vijf assists.

Onze hoofdtrainer blikt vooruit op deze bekerontmoeting. Klik hier voor de voorbeschouwing!