Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing TOP Oss – FC Emmen


In de achtste wedstrijd van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen nemen we het in een uitwedstrijd op tegen TOP Oss. Vrijdagavond om 20.00 uur trappen we af in het Frans Heesen Stadion in Oss, tegen de huidige nummer 18 van de ranglijst. Samen met hoofdtrainer Fred Grim blikken we vooruit op de wedstrijd.

Goed gevoel
Vorige week vrijdag kwam FC Emmen in een avondje NAC als winnaar uit de strijd. Door doelpunten van aanvoerder Jari Vlak, Joey Konings en Rui Mendes keerden de Drenten met een 1-3 overwinning huiswaarts. Deze vrijdag staat er weer een lastige uitwedstrijd voor de boeg, bij TOP Oss. Met zeven punten uit de laatste drie wedstrijden reist FC Emmen met een goed gevoel af naar Oss. “Dat hadden ook negen punten kunnen zijn. Bij Jong Ajax zat er meer in, maar het gevoel is over het algemeen goed. Iedereen is gebrand om dit goede gevoel voort te zetten en je merkt dat de spelers uitkijken naar de volgende wedstrijd”, aldus Grim.

De Emmenaren kwamen vorige week al vroeg op achterstand, maar toonden veerkracht door de wedstrijd naar zich toe te trekken. “Vanaf de eerste minuut waren we in balbezit en we kregen al snel een schietkans, maar via een standaardsituatie kwamen we toch ongelukkig op achterstand. Dat was even balen, maar we bleven ons aan het plan houden en dat resulteerde in een snel antwoord. Als je ziet dat alle spelers geconcentreerd blijven en allemaal hun taken uitvoeren, dan stelt mij dat zeker tevreden.”

Luxe problemen
Rui Mendes was tegen NAC weer belangrijk. Grim zag hoe Mendes zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt: “Per wedstrijd maakt Rui stappen om fysiek sterker te worden. Hij kan nog geen hele wedstrijd spelen, maar wel steeds meer minuten maken.” Daarnaast kan Grim bijna weer beschikken over een volledig fitte selectie. Mike te Wierik is er nog niet bij tegen TOP Oss. De verdediger maakt stappen in zijn herstel, maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor hem. Robin Schouten en Chardi Landu zitten wel weer bij de wedstrijdselectie. Lorenzo Burnet viel vrijdag vijf minuten voor tijd in en is weer helemaal wedstrijdfit.

Is er dan ook sprake van weelde? Grim is in ieder geval blij met de breedte van zijn selectie. “Dat zie je als trainer het liefst natuurlijk. Ik heb veel spelers tot mijn beschikking en kan daardoor keuzes maken in mijn selectie.”

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat keeperstrainer Richard Moes tijdelijk afwezig is. “We hebben gesproken hoe we deze rol op korte termijn het beste kunnen invullen. Het brengt geen onrust in het team, maar het is wel lastig. Voorlopig lossen we dit met elkaar als staf op”, voegt Grim toe.

TOP Oss
De Ossenaren verkeren, met één overwinning uit zes wedstrijden, niet in de beste vorm. Ze hebben wel een wedstrijd minder gespeeld, omdat de uitwedstrijd tegen Willem II door hevige regenval werd afgelast. Hierdoor treft FC Emmen een opgeladen ploeg. “In de voorbereiding hebben we ervaren dat het een team is waar je rekening mee moet houden. Ze kunnen met meerdere systemen uit de voeten en daar moeten we voor waken. Het is jammer dat ze afgelopen weekend niet hebben gespeeld, want dan konden we ze extra goed bekijken”, aldus Grim.

Bekerloting
Afgelopen weekend vond ook de loting plaats van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Een uitwedstrijd bij De Graafschap rolde uit de koker. Een serieuze wedstrijd volgens Grim: “Een bekerloting is altijd afwachten. We weten nu wat ons te wachten staat en het is een uitdagende loting.”

Historie
Het is de 28e keer dat we afreizen naar Oss voor een ontmoeting in competitieverband met de Ossenaren. Klik hier voor de historie tussen beide clubs!

TOP Oss – FC Emmen
Vrijdag 29 september, 20.00 uur
Frans Heesen Stadion, Oss
Scheidsrechter: Eijgelsheim


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: