Terug naar overzicht Terug

Veel jeugdvoetbal dit weekend


Komende zaterdag komen de jeugdteams weer in actie, met thuiswedstrijden voor FC Emmen O13, O14, O15 en O18. Onze twee jongste jeugdteams, FC Emmen O11 en O12, hebben een vrij weekend. Hieronder een korte vooruitblik.


FC Emmen O21 staat met 5 punten uit 4 wedstrijden op de vijfde plaats in Divisie 2. De ploeg van trainer Theo ten Caat reist zaterdag af naar Limburg voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo O21, dat na drie wedstrijden nog puntloos is. Het oudste jeugdteam leek afgelopen zaterdag tegen SC Heerenveen O21 af te stevenen op een overwinning, maar diep in de blessuretijd viel alsnog de 1-1. De aftrap in Venlo is zaterdag om 15.00 uur.

FC Emmen O18 krijgt zaterdagmiddag bezoek van AFC O18 uit Amsterdam. Het team van trainer Wietse de Blois is goed begonnen in Divisie 4, al werd er op de eerste speeldag nog wel verloren. Vervolgens werd er wel drie keer gewonnen. Afgelopen weekend werd Hollandia O18 met maar liefst 1-10 verslagen. Jorn Hekkert, afgelopen zomer overgekomen van Go Ahead Eagles, scoorde vijf keer. De aftrap op De Oude Meerdijk is zaterdag om 14.30 uur.

FC Emmen O16 won en verloor dit seizoen twee keer en speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Alphense Boys O16. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten op dubieuze wijze. FC Emmen O16 scoorde in de blessuretijd de 2-2, maar gelijk vanaf de aftrap scoorde FC Eindhoven O16 de 2-3. Zaterdag een nieuwe kans. In Alphen aan de Rijn wordt er zaterdag om 10.45 uur afgetrapt.

FC Emmen O15 verloor afgelopen zaterdag na drie zeges voor het eerst. Koploper Hoofddorp was met 5-0 te sterk, voor de ploeg die getraind wordt door Robin Poeste. Komende zaterdag gaan de Emmenaren op zoek naar eerherstel, wanneer AFC’34 om 13.00 uur in Emmen de tegenstander is. 

FC Emmen O14 krijgt zaterdag om 10.30 uur bezoek van de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles, dat nog zonder punten zit. De ploeg van trainers Brian Zweers en Theo Gennissen kent nog een wisselvallig seizoen met één overwinning, twee gelijke spelen en één verliespartij. Afgelopen zaterdag werd er door een 0-0 gelijkspel een verdienstelijk punt gepakt bij SC Heerenveen O14. Zaterdag een nieuwe kans op drie punten.

FC Emmen O13 heeft 6 punten uit 4 wedstrijden en speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen O13, dat één puntje meer heeft. Na de 3-1 nederlaag bij FC Twente/Heracles O13 staat er dus een mooie krachtmeting te wachten voor het team van trainer Jordan Poeste. De aftrap bij vv Emmen is om 10.30 uur.