Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Emmen

Zaterdag staat alweer de negende competitiewedstrijd voor FC Emmen op het programma. Ditmaal is Sparta Rotterdam om 18.45 uur de tegenstander op Het Kasteel in Rotterdam.

Op papier staat Sparta er beter voor dan FC Emmen. De Spartanen staan op een knappe achtste plek in de Eredivisie, FC Emmen bezet de zeventiende plek. FC Emmen heeft vijf punten uit acht wedstrijden, Sparta heeft er elf. Het wordt dus geen makkelijke wedstrijd, maar ook in Rotterdam kunnen wij een resultaat halen!

Stijgende lijn
Na het 0-0 gelijkspel van vorige week tegen sc Heerenveen gaat FC Emmen op zoek naar een goed resultaat in Rotterdam. De wedstrijd tegen Heerenveen was geen wedstrijd die veel mensen gaan onthouden. Er gebeurde niet erg veel, maar FC Emmen had wel de betere kansen. De Friezen zijn eigenlijk maar één keer gevaarlijk geworden via Milan van Ewijk, maar verder dan dat kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen niet. Er zijn dus aanknopingspunten voor FC Emmen.

Dick Lukkien: “Tegen Heerenveen waren we organisatorisch heel goed, kregen we de beste kansen en gaven we heel weinig weg. Ik kijk dus met een positief gevoel terug op die wedstrijd. We hadden verdiend om te winnen.”

Lukkien kan zaterdag niet beschikken over Maikel Kieftenbeld, Jeff Hardeveld, Mart Lieder en Metehan Güçlü. Laatstgenoemde moest afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur het veld verlaten met een lichte blessure.

Twee keepers geblesseerd
Sparta vindt zichzelf momenteel terug in de subtop. Het verloor dit seizoen alleen nog van Ajax, AZ en Feyenoord. Verder won de ploeg van trainer Maurice Steijn van FC Volendam (4-0), FC Groningen (2-1) en Go Ahead Eagles (0-1).

De laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk eindigde in een 2-2 gelijkspel. Na tien minuten spelen kwam Sparta op een 1-0 achterstand door een goal van Michiel Kramer, maar nog voor rust trok Arno Verschueren de stand weer gelijk. Een kwartier na rust kwam RKC weer op voorsprong door een goal van Iliass Bel Hassani. Vlak daarna kwam Sparta met tien man te staan na een zware overtreding van rechtsback Shurandy Sambo. Met een man minder wist Sparta zich toch terug te knokken naar een 2-2 gelijkspel door wederom een goal van Arno Verschueren.

Lukkien kijkt met veel respect naar Sparta. “Het is écht een team, spelen direct en weten dus snel de weg naar voren te vinden. Vito van Crooij en Tobias Lauritsen zijn belangrijke spelers daarin.” Sparta speelt aanvallend voetbal waardoor er ruimtes op het veld ontstaan. “Daar kunnen wij gebruik van maken en zo achter hun laatste linie komen”, aldus Lukkien.

Bij Sparta ontbreken de keepers Nick Olij en Tim Coremans vanwege blessures. Om deze reden staat derde keeper Youri Schoonderwaldt onder de lat. Shurandy Sambo is geschorst en is er zaterdagavond dus ook niet bij.

Historie
We gingen twaalf keer eerder op bezoek bij de Spartanen; Zes keer won Sparta, twee keer werd het gelijk en vier keer wonnen wij. Benieuwd naar meer historische feitjes?

Klik hier voor meer informatie tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen uut de aole deus.