Geen punten voor Emmen op Het Kasteel

FC Emmen heeft zaterdagavond met 3-1 verloren van Sparta Rotterdam. Na een tumultueuze tweede helft bleven de punten op Het Kasteel.

De wedstrijd begon wat stroperig. Na tien minuten spelen kreeg FC Emmen de eerste kans van de wedstrijd uit een vrije trap van Mark Diemers. Zijn vrije bal schoot door en daar had Sparta-keeper Nick Olij niet op gerekend, maar hij wist de bal nog net te redden.

Niet veel later was het aan de andere kant wél raak. Mica Pinto stoomde op aan de linkerkant en gaf de bal voor op Vito van Crooij. Daar wist hij wel raad mee en de buitenspeler van Sparta kopte in de verre hoek raak.

Na een halfuur spelen kreeg FC Emmen de overhand, maar pas in de 44e minuut leidde dat tot een echte kans. Ole Romeny gaf de bal mee aan Rui Mendes, die hem doorspeelde op Diemers, maar zijn schot werd aangeraakt en ging naast.

Bizar tweede bedrijf
Emmen startte de tweede helft goed en beloonde zichzelf gelijk met een doelpunt. Na een prachtige aanval was het uiteindelijk Romeny die raak schoot. De ingevallen Mohamed Bouchouari onderschepte de bal en gaf hem door aan Mendes, die hem op zijn beurt naar El Messaoudi speelde. Inmiddels was Bouchouari weer aangesloten en hij gaf een piekfijne voorzet op Romeny, die simpel kon scoren.

Na de goal bleef Emmen goed spel vertonen en ging het op jacht naar de tweede treffer. In de 69e minuut kreeg Miguel Araujo echter zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten. Met tien man kreeg Emmen het lastig en incasseerde het een tegentreffer op naam van Van Crooij, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later was het wel raak voor de Rotterdammers. Ditmaal was het centrale verdediger Bart Vriends die scoorde met het hoofd.

In de blessuretijd dacht Romeny de 2-2 binnen te schieten, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de aanval voorafgaand aan de buitenspelsituatie werd hands gemaakt, maar scheidsrechter Van Boekel en de VAR vonden dit onvoldoende voor een Drentse strafschop. Vervolgens schoot Mario Engels aan de andere kant raak en zijn goal telde wel, waardoor hij de eindstand op 3-1 bepaalde.

Volgende week vrijdag spelen we thuis op De Oude Meerdijk tegen FC Volendam. Zij speelden eerder op de zaterdag tegen Ajax en verloren met 2-4.