Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | RKC Waalwijk – FC Emmen


Zaterdagavond staat er weer een uitwedstrijd op het programma. In het Mandemakers Stadion trappen we om 18.45 uur af tegen RKC Waalwijk. FC Emmen staat, dankzij het goede midweekse resultaat tegen PSV, op de vijftiende plek in de Eredivisie. Tegenstander RKC bezet plek elf, het verschil op de ranglijst is vier punten. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

FC Emmen
We beginnen bij onszelf. We hebben in de midweekse speelronde natuurlijk een geweldig resultaat behaald tegen PSV. Door de 1-0 overwinning zijn we geklommen naar plaats vijftien in de Eredivisie. En inmiddels is Oussama Darfalou speelgerechtigd verklaard en ook de nieuwe aankoop Dennis Vos is meteen inzetbaar.

In die wedstrjid tegen PSV zakte Keziah Veendorp veel terug tussen de verdedigers om zich zo met de opbouw te bemoeien. “Ik houd van multifunctionele spelers zoals Keziah. Hij kan goed uit de voeten op het middenveld, maar kan ook prima uitzakken of zelfs als derde centrale verdediger fungeren. Daardoor hebben we verschillende opties”, aldus Lukkien.

Lukkien kan zaterdagavond niet beschikken over Maikel Kieftenbeld, Jeff Hardeveld, Mart Lieder, Metehan Güçlü, Rui Mendes, Azzedinne Toufiqui en Floris Quaedvlieg. Lorenzo Burnet keert zo goed als zeker terug in de wedstrijdselectie en ook Dennis Vos en Oussama Darfalou zijn van de partij in Waalwijk.

Middenmoter
RKC Waalwijk staat op de elfde plaats in de Eredivisie. In de afgelopen speelronde speelde de ploeg van trainer Joseph Oosting met 0-0 gelijk tegen Sparta. In Rotterdam werd het de avond van de afgekeurde goals. Tien minuten na rust dacht smaakmaker Iliass Bel Hassani zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. In minuut 66 dacht Sparta-aanvoerder Adil Auassar hetzelfde, maar opnieuw ging de vlag de lucht in wegens buitenspel. Hierdoor bleef het bij 0-0.

Lukkien: “Ik vind RKC een goed georganiseerde ploeg, ze spelen heel degelijk. Ze krijgen weinig goals tegen, maar scoren zelf ook niet bijzonder veel. Ze hebben een paar goede spelers met Mats Seuntjens, Michiel Kramer, Pelle Clement en Shawn Adewoye. Ze moeten het echt hebben van hun samenspel en ik denk dat het team met het beste plan en de beste vorm van de dag uiteindelijk aan het langste eind trekt.” Overigens is de van Celta de Vigo gehuurde aanvaller Julen Lobete er niet bij vanwege een blessure.

Historie
Zeventien keer eerder reisden we af naar Waalwijk voor een officiële ontmoeting met RKC. Tien keer was dat op het tweede niveau, vier keer in de nacompetitie, twee keer in de Eredivisie en één keer in het bekertoernooi. Tien keer wonnen de Waalwijkers, vier keer werd het gelijk en drie keer gingen de punten mee naar Drenthe. Klik hier voor meer historie tussen RKC Waalwijk en FC Emmen ‘uut de aole deus’.

RKC Waalwijk – FC Emmen
Zaterdag 28 januari, 18.45 uur
Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Hensgens
VAR: Nagtegaal


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: