Terug naar overzicht Terug

Uut de Aole Deus | RKC Waalwijk – FC Emmen


Zaterdagavond om 18.45 uur spelen we in Waalwijk tegen RKC voor de negentiende speelronde van de Eredivisie. Zeventien keer eerder reisden we af naar Waalwijk voor een officiële ontmoeting met RKC. Tien keer was dat op het tweede niveau, vier keer in de nacompetitie, twee keer in de Eredivisie en één keer in het bekertoernooi. Tien keer wonnen de Waalwijkers, vier keer werd het gelijk en drie keer gingen de punten mee naar Drenthe. Die statistieken spreken niet in ons voordeel, maar van de laatste zeven wedstrijden verloren we er slechts één. Voor meer statistieken en feiten uit het verleden nemen we een kijkje in het archief ‘uut de aole deus’.

Eerste en laatste keer
De eerste keer dat dit affiche plaatsvond was op 15 september 1985. Onder leiding van scheidsrechter Gerard Arnouts eindigde het in 2-0. Voor RKC scoorden Peter van Velzen en John Lammers. Onze hoofdtrainer Theo Verlangen stuurde destijds de volgende mannen het veld in: De Vries; Driebergen, Bos, Waalderbos, Oosting; Postma, Fühler, Hindriks; Tortevski (78. Heins), Venema, Pelleboer.

De laatste keer dat we in Waalwijk tegen RKC speelden was op 12 februari 2021. In een leeg stadion wonnen de Geelblauwen met 1-0 door een treffer van verdediger Ahmed Touba in de allerlaatste minuut, hij schoot de bal na een corner van grote afstand in het doel.

Nacompetitie in 2017
Op 8 mei 2017 troffen we RKC in de eerste ronde van de nacompetitie. In Waalwijk wonnen we met grote cijfers dankzij vijf verschillende doelpuntenmakers. Youri Loen, Issa Kallon, Alexander Bannink, Frank Olijve en Kai Huisman waren allemaal trefzeker. In de 84e minuut deed Johan Voskamp nog wat terug voor RKC, waardoor hij de eindstand op 1-5 bepaalde.

Spelers voor RKC en FC Emmen
Er zijn zestien spelers die voor zowel RKC Waalwijk als onze club hebben gespeeld, waaronder: Mario Bilate, Mart Lieder en Rick ten Voorde. Ook de huidige hoofdtrainer van RKC, Joseph Oosting, heeft een groot verleden in Emmen als speler en trainer.

Onze hoofdtrainer Dick Lukkien blikt vooruit op de ontmoeting met RKC Waalwijk. Klik hier voor de voorbeschouwing!