Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | FC Emmen – FC Groningen


Zondag staat alweer onze twaalfde competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Om 12.15 uur is FC Groningen de tegenstander op De Oude Meerdijk. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van de Eredivisie. FC Groningen staat veertiende, FC Emmen bezet de zeventiende plek. Samen met hoofdtrainer Dick Lukkien blikken we vooruit op de wedstrijd.

Onnodig verlies
Na de nipte 2-1 nederlaag tegen Vitesse van vorige week gaat FC Emmen op jacht naar een overwinning tegen FC Groningen. We begonnen goed tegen de Arnhemmers. “De eerste twintig minuten speelden we prima voetbal en maken we een goede goal, maar dan staat Mark Diemers net een teenlengte buitenspel. We schieten een bal op de paal en tot aan de 1-0 waren wij de betere partij, maar daarna waren we het wel even kwijt. Uiteindelijk was het weer een wedstrijd die we, naar mijn mening, onnodig verliezen”, aldus Lukkien.

De wedstrijd tegen FC Groningen is een speciale voor Lukkien, want hij werkte in het verleden voor de Groningers. “Ik heb daar een goede tijd gehad en dan is het altijd leuk om weer een aantal bekenden tegen te komen. Ik heb er zin in en voorzie een mooie wedstrijd. Uiteraard gaan wij er weer alles aan doen om de punten in Emmen te houden!”

Lorenzo Burnet keert terug
Lukkien kan vrijdag sowieso geen beroep doen op Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld en Mart Lieder. Metehan Güçlü en Ahmed El Messaoudi zijn twijfelgevallen. “Ik verwacht wel dat Güçlü zondag bij de selectie zit, El Messaoudi moeten we nog even afwachten.” Ook linksback Lorenzo Burnet keert terug in de selectie.

Stroeve competitiestart voor Groningen
De Groningers kenden een stroeve competitiestart, met een 2-2 gelijkspel tegen FC Volendam en een 6-1 oorwassing tegen Ajax. Daarna wist de ploeg van Frank Wormuth punten te pakken tegen Go Ahead Eagles, NEC, Cambuur en afgelopen weekend tegen PSV. Daar staan verliespartijen tegen Vitesse, Sparta, AZ en FC Twente tegenover.

In de vorige speelronde speelden de Groningers dus thuis tegen PSV. Nadat PSV kans op kans miste, prikte Groningen, via Ricardo Pepi, Radinio Balker en Cyril Ngonge, vlak voor rust ineens drie keer raak. Vlak voor rust maakte Ibrahim Sangaré nog de 3-1 en na rust was het Guus Til die de spanning helemaal terugbracht, maar het was niet genoeg voor een overwinning. Joey Pelupessy bepaalde de eindstand op 4-2, wat dus een ietwat geflatteerde zege betekende.

Lukkien: “Ik verwacht niet dat Groningen hoog druk gaat zetten op ons. Vorige week tegen PSV deden ze dat ook niet en dat pakte goed uit.” Aanvoerder Pelupessy begon vorige week op de bank en jongeling Luciano Valente stond op zijn plek. “Ik verwacht dat dat zondag weer zo is, Valente heeft het goed gedaan”, aldus Lukkien. Spits Pepi is de man in vorm bij de Groningers. “Ik vind Pepi een goede, bedrijvige spits. Ook Balker is een goede speler, dat zag je afgelopen weekend tegen PSV ook weer. Ze hebben meerdere goede spelers maar deze twee springen er wel uit, wat mij betreft.”

FC Groningen-trainer Frank Wormuth kan zondag geen beroep doen op Tomas Suslov, Nordin Musampa en Liam van Gelderen. Emmanuel Matuta is een twijfelgeval. Ook de eerste drie keepers zijn twijfelgevallen, om die reden maakte vierde keeper Jan de Boer vorige week zijn debuut in de Eredivisie.

Historie
Elf keer eerder kwam FC Groningen bij ons op bezoek voor een officieel duel. Zes keer wonnen wij en vijf keer wonnen de Groningers. Klik hier voor meer historie tussen FC Emmen en FC Groningen ‘uut de aole deus’.

FC Emmen – FC Groningen
Zondag 30 oktober, 12.15 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Makkelie
VAR: Oostrom


Luister hier live naar het radioverslag van RTV Drenthe: