Terug naar overzicht Terug

Uitslagen jeugd: O19 wint in blessuretijd


FC Emmen onder 19 heeft in De Oude Meerdijk met 4-2 gewonnen van FC Den Bosch O19. Drie van de zes doelpunten werden in blessuretijd gescoord. Onder 14 maakte het minder spannend; Men won met 3-0 van SVBO JO15-1. FC Emmen onder 13 kreeg op het stadionveld een fikse oorwassing van FC Volendam O13.


FC Emmen O19 – FC Den Bosch O19 4-2
De Emmenaren begonnen goed aan het duel tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch, maar de eerste de beste kans voor de Brabanders trof doel. Een vrije bal veranderde via een speler van richting en zette keeper Robin Jalving daardoor op het verkeerde been. Na rust ging het een stuk beter met de Emmenaren. Giorney Rojer wist Emmen op gelijke hoogte te brengen, waarna Freddy Quispel de Emmenaren op voorsprong zette. Waar de ploeg van trainer/coach Bas Sibum de 3-1 had moeten maken, wist FC Den Bosch in blessuretijd langszij te komen. Terwijl de Bosschenaren al dachten met een punt in de bus te zitten, wist Ben Scholte gelijk na de aftrap Emmen toch weer op voorsprong te zetten. Invaller Jearl Margaritha bracht nog dieper in blessuretijd de rood-witten definitief in veilige haven door de 4-2 te maken.

VVV-Venlo O17 – FC Emmen O17 1-0
FC Emmen onder 17 heeft zaterdagmiddag geen punten uit Venlo mee kunnen nemen. De ploeg van trainer Rick Slor ging tegen VVV Venlo onder 17 met 1-0 onderuit.
FC Emmen speelde niet onaardig maar kwam na tien minuten wel op een 1-0 achterstand. En dat bleek tevens ook de eindstand. De Emmenaren kregen voornamelijk in de tweede helft een aantal goede mogelijkheden, maar er ontbrak schepte voor de goal. Ook in de slotfase viel de gelijkmaker niet meer.
Volgende week zaterdag krijgt FC Emmen onder 17 bezoek van Hollandia onder 17. Dan moeten de eerste punten in de 1e divisie worden gepakt.

DZOH JO15-1 – FC Emmen O15 1-5
In de derde bekerwedstrijd binnen een week was FC Emmen O15 de bovenliggende partij tegen de stadsgenoot. Na een minuut kwam de formatie van Ruud Jalving al op voorsprong door een mooi afstandsschot van Sebas van der Haar. Toch viel er snel daarna een tegendoelpunt, waardoor de hoop bij de groen-gele ploeg terug kwam. Stefan Kuik stelde snel na de gelijkmaker orde op zaken door de 1-2 binnen te schieten. Hierna verzuimde onder 15 om afstand te nemen.
Na rust zorgde DZOH via een eigen doelpunt voor de 1-3 voorsprong. Ondanks het veldoverwicht werd er nog maar twee keer gescoord. Eerst was het in de 53ste minuut Jerginio Laken, en een minuut later scoorde Jordy Egberts, wat resulteerde in een ruime 1-5 overwinning.

FC Emmen O14 – SVBO JO15-1 3-0
De ploeg van Matthias Maurer boekte een regelmatige 3-0 overwinning op buurman SVBO JO15-1. De Emmenaren gingen rusten met een 1-0 stand, en wisten na rust nog twee van de vele kansen te benutten.

FC Emmen O13 – FC Volendam O13 0-9
Een complete off-day voor onder 13 tegen een veel beter en feller FC Volendam onder 13. De jonge talenten uit het Palingdorp werden geen strobreed in de weg gelegd, waardoor een zeer ruime uitslag een feit werd. Grote man aan Volendamse zijde werd Kayden Wolff met vijf doelpunten.

De Weide JO13-1 – FC Emmen O12 2-1
Een zure nederlaag voor de onder 12, die op doelpunten voor is uitgeschakeld in de beker. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong, waarna Daan Lambers drie minuten later de gelijkmaker op het scorebord zette. Na rust trok De Weide JO13-1 de wedstrijd na zich toe door een kwartier voor tijd de 2-1 te maken. HZVV JO13-1 is lachende derde, zij bekeren verder door. Ondanks evenveel punten, doelpunten en een nederlaag tegen FC Emmen o12 is de andere Hoogeveense ploeg dankzij meer gescoorde doelpunten toch verder.

FC Klazienaveen JO12-1 – FC Emmen O11 1-6

FC Emmen O10 – FC Klazienaveen JO11-1 2-5
De jongste jeugd begon prima tegen de oudere ploeg uit Klazienaveen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen tegen de fysiek sterkere tegenstander. Na een 1-0 voorsprong nam FC Klazienaveen JO11-1 de overhand, en werd geleidelijk aan een 2-5 uitslag bereikt.


Programma maandag 17 september:

FC Emmen O13 – GVAV O13, 18.30 uur (oefen, De Oude Meerdijk)

Programma dinsdag 18 september:
SVBO 1 – FC Emmen O19, 19.30 uur (oefen, Barger-Oosterveld)