FC Emmen wint in Utrecht

FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-2 gewonnen. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong via Sander van de Streek, maar moest vlak voor rust met tien man verder toen Urby Emanuelson met rood van het veld moest. In de tweede helft kwam FC Emmen op voorsprong door twee prachtige doelpunten van Luciano Slagveer en Glenn Bijl.

In het begin van de wedstrijd kwam FC Emmen moeilijk aan voetballen toe door slordig balverlies. De Utrechters gingen met veel man vooruit en uiteindelijk was het Van de Streek die de trekker overhaalde: 1-0.

Na de goal werden de Emmenaren wakker. Ze werden vooral gevaarlijk over de zijkanten en er kwamen kansen voor Cavlan, Niemeijer en Bijl. FC Emmen had het overwicht, maar grote kansen bleven uit. “We hebben vooral gevoetbald om het voetballen,” aldus Dick Lukkien tijdens de persconferentie.

Na 38 minuten plukte Scherpen een vrije trap uit de lucht, waarbij hij Van de Streek raakte. Het spel lag een aantal minuten stil en de Utrechter moest uiteindelijk geblesseerd van het veld. Ondertussen moest ook Bannink met fysieke klachten uit voorzorg naar de kant, hij werd vervangen door Slagveer. De onderbreking kwam op een vervelend moment, want FC Emmen ging voor de gelijkmaker.

Vlak voor rust kreeg Emanuelson een rode kaart voor een harde overtreding op Bijl.

FC Emmen succesvol tegen tien man

FC Emmen kwam uitstekend uit de kleedkamer. De man-meersituatie werd goed benut. Lukkien: “We hebben ervoor gekozen om het veld groot en breed te houden.” Dit leidde al na vijf minuten tot de gelijkmaker, toen Slagveer vanaf de rand van het strafschopgebied schoot.

De Emmenaren kregen kansen op de voorsprong, maar nog zonder succes. Na een kwartier greep interim-coach Marinus Dijkhuizen in door Simon Gustafson te vervangen door Gyrano Kerk. FC Emmen werd hierdoor minder gevaarlijk en na een misverstand kreeg Oussama Tannane een grote kans om FC Utrecht op voorsprong te schieten. In de één-tegen-één kwam Kjell Scherpen echter als winnaar uit de strijd.

Het bleek een cruciaal moment te zijn. De Drenten hadden moeite om in de buurt van het Utrechtse doel te komen, maar kwamen toch op voorsprong. Bijl scoorde zijn tweede treffer van het seizoen met een wonderschone volley van buiten de zestien: 1-2.

Na de goal werd het enigszins billenknijpen. Lukkien: “Vanaf de tachtigste minuut zijn we wat gaan twijfelen en ging FC Utrecht opportunistisch spelen.” De Emmenaren wisten door goed verdedigend werk de voorsprong vast te houden en stevende tijdens het laatste fluitsignaal zelfs op de 1-3 af.

“Ik denk dat we uiteindelijke een verdiende overwinning hebben geboekt. We hebben weinig kansen tegen gehad,” analyseert Lukkien achteraf. “De overwinning geeft ons lucht en een mooie plek op de ranglijst.”

Volgende week zondag speelt FC Emmen om 14:30 uur thuis tegen PEC Zwolle. Er zijn nog slechts enkele tickets verkrijgbaar: fcemmen.nl/tickets

FC Utrecht 1 – 2 FC Emmen
13. Van de Streek 1-0
51. Slagveer 1-1
78. Bijl 1-2

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letchert, Janssen, Guwara; Van Overeem, Emanuelson, Gavory, Gustafson; Tannane, Van de Streek.

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Bijl, Ben Moussa, Niemeijer, Chacon; Bannink, Pedersen.