Terug naar overzicht Terug

FC Emmen 2 verliest nipt van Go Ahead Eagles 2


FC Emmen 2 heeft voor het eerst puntenverlies geleden in de beloftencompetitie. In de derde competitiewedstrijd werd vanavond met 1-0 verloren van Go Ahead Eagles 2. Daardoor hebben de Emmenaren nu 6 punten uit drie wedstrijden, met een doelsaldo van 15-1 (+14).


De Drenten begonnen vrij aardig aan de wedstrijd, maar wisten door slordige passing geen grote kansen te creëren. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg en het was ook meteen raak. Maarten Pouwels zette Pieter Langedijk met een steekpass oog in oog met keeper Peter van der Vlag (die een verleden bij Go Ahead Eagles heeft) en de vleugelspits rondde af in de verre hoek.

FC Emmen 2 probeerde wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de Deventer muur stond goed georganiseerd. Kansen voor Jason Bourdouxhe en Freddy Quispel werden niet gepromoveerd tot doelpunt. In de tegenaanval werd Go Ahead Eagles 2 nog af en toe gevaarlijk.

Overwicht na rust

Na rust werden de duimschroeven aangedraaid door de Emmenaren. Opnieuw kregen onder andere Bourdouxhe en Quispel mogelijkheden om de score gelijk te trekken, maar zonder succes. De Deventernaren kregen de bal niet weg maar hielden toch de voorsprong vast.

Het doelpunt bleef uit en naarmate de tweede helft vorderde werd FC Emmen 2 minder dominant. Ook kwamen er weer een aantal kansen voor Go Ahead Eagles 2 via Langedijk.

Het aantrekkelijke schouwspel eindigde in 1-0, maar gezien het aantal kansen had de wedstrijd ook in 3-3 kunnen eindigen. De Emmenaren waren het meest in balbezit, maar waren de grootste kansen voor Go Ahead Eagles 2.

De volgende wedstrijd van FC Emmen 2 in de beloftencompetitie is op 1 oktober om 18:30 uur, dan komt De Graafschap 2 op bezoek in stadion De Oude Meerdijk. De wedstrijd is vrij toegankelijk via de ingangen naast het hoofdgebouw.

 

Go Ahead Eagles 2 – FC Emmen 2: 1-0
11. Langedijk 1-0

Opstelling Go Ahead Eagles 2: Jansen; Hettinga, Ketting, Bliek, Agbaljan (76. Bruinink); Van Moorsel (68. Kok), Overgoor, Büttner; Langedijk, Pouwels (46. Slijngard), Andrade.

Opstelling FC Emmen 2: Van der Vlag; Engbers, Suliman, Warmolts, Camara Bos (76. Osazee); Bos, De Vos, Grootenhuis, Bourdouxhe; Quispel (76. Strijker), Arias (68. Scholte).