Uitslagen jeugd: Alle jeugdteams winnen!

Een heuse top-zaterdag qua resultaten voor de FC Emmen jeugdopleiding. Alle teams die in actie kwamen wonnen de wedstrijd. FC Emmen onder 17 pakte in eigen huis de eerste drie punten, onder 15 deed wat het moest doen tegen Blauw Wit ’34 JO15-1 (6-0), en onder 12 sloeg gelijk een belangrijke slag door Schalkhaar JO13-1 te verslaan.

Roda JC O19 – FC Emmen O19 1-3
In Kerkrade wisten de mannen van Bas Sibum met 1-3 te winnen tegen het strijdvaardige Roda JC O19.  De thuisploeg kwam na 13 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Ben Scholte scoorde in de 20ste minuut de gelijkmaker voor de Emmenaren. Ondanks een lange periode zonder doelpunten, was Jearl Margaritha het goudhaantje in de slotfase. Hij scoorde 5 minuten voor tijd de 1-2 en maakte in blessuretijd de 1-3. Daardoor kan de onder 19 met een goed gevoel de bus in voor de lange terugreis vanuit Kerkrade naar Emmen.

FC Emmen O17 – Hollandia O17 3-1
FC Emmen O17 begon de competitie met twee nipte nederlagen, maar nu was het volledig raak. In eigen huis werd Hollandia O17 met 3-1 verslagen. Het eerste doelpunt kwam van Jeroen Welles na 19 minuten spelen. Hij werd perfect bediend door een voorzet van Bjørn Plaggenborg.
Slechts 20 seconden na rust was deze tandem wederom een garantie voor succes. De rollen waren nu omgedraaid: Welles bediende Plaggenborg, die de 2-0 binnen schoot. Emmen werd daarna een fase iets slordiger en zag Hollandia zelfs nog terug komen tot 2-1. Job Vermeulen stelde echter orde op zaken door de bevrijdende 3-1 binnen te tikken na een voorzet van wederom Plaggenborg.

FC Emmen O15 – Blauw Wit ’34 JO15-1 6-0
In de eerste competitiewedstrijd tegen de tegenstander uit Leeuwarden was FC Emmen nadrukkelijk de bovenliggende ploeg. FC Emmen begon goed aan de wedstrijd en zette de tegenstander onder druk. Dat resulteerde in de 4e minuut tot de 1-0. Jerginio veroverde de bal en stelde Florian in staat te scoren. Na 8 minuten was de 2-0 een feit na een droge schuiver van Stefan vanaf 16 meter.  FC Emmen werd hierna wat onzorgvuldiger waardoor het lang 2-0 bleef. FC Emmen liep vlak voor rust uit naar een 4-0 ruststand na doelpunten van Jerginio en Tyrell.
Na de rust wist FC Emmen het goede voetbal niet terug te vinden. Men bleef onzorgvuldig in de passing en er werd te veel met de bal gelopen in plaats van de combinaties te zoeken. Mede daardoor duurde het tot de 41ste minuut voor de 5-0 werd gescoord door Kas. Ook de 6-0 viel in de 62ste minuut via Florian, waardoor de eindstand 6-0 werd.

FC Emmen O15 wist vandaag ruim te winnen en de eerste 3 punten binnen te halen. Ondanks dat het combinatievoetbal gedurende de wedstrijd minder werd evenals de zorgvuldigheid, werd een ruime overwinning behaald.

FC Emmen O14 – SVBO O15 4-0
De eerste competitiewedstrijd van onder 14 werd gespeeld bij buurman SVBO. De rood-witten wonnen met 4-0, nadat vorige week in de beker dezelfde ploeg al met 3-0 werd verslagen.
De onder 14 kwam voor rust op een 2-0 voorsprong. Cafer Dogan opende de score na 25 minuten, Stijn Scholtens verdubbelde deze twee minuten later. Na rust werd de einduitslag al snel bereikt: Mats Kartodijojo maakte drie minuten na rust de 3-0, waarna onder 13-speler Dan Nsegiyumva de 4-0 maakte. Keeper Harm Jipping liet zich ook nog gelden. Hij stopte twee strafschoppen in dit duel.

Alexandria ’66 JO13-1 – FC Emmen O13 0-1
In Rotterdam pakte de ploeg van Kenny Koning de volle mep door een nipte overwinning. Na een kwartier spelen zette Alseny Cisse de Emmenaren op 0-1, en dit gaf men ook niet meer uit handen.

FC Emmen O12 – Schalkhaar JO13-1 3-1
Onder 12 wist de eerste wedstrijd in de 2e divisie D winnend af te sluiten. Op het hoofdveld van VV Emmen kwamen de jonge Emmenaren na 8 minuten op 1-0 door een doelpunt van Kaj Drenth. Emmen was de bovenliggende partij, maar drukte dit niet uit in de score. Het kwam zelfs nog even goed weg toen doelman Bram Bartels een gele kaart moest incasseren door een aanvaller van Schalkhaar af te stoppen. Rinse Sietsma bracht vlak voor het rustsignaal de marge echter wel op twee.
Na rust bracht Schalkhaar de spanning terug door de aansluitingstreffer te maken. Stan van Manen maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een einde door na een snelle rush de 3-1 te scoren.

FC Emmen O11 – NEC Delfzijl JO12-1 14-0
FC Emmen onder 11 was een maat te groot voor NEC Delfzijl JO12-1. De ploeg van Willem van Loenen legde prima combinatiespel op de mat en kwam daardoor geen moment in de problemen. Een aantal mooie en snelle aanvallen waren er te zien, en dat resulteerde na een helft spelen al in 9-0. Na rust scoorden de Emmenaren nog vijfmaal.

HZVV JO11-1 – FC Emmen O10 werd uitgesteld op verzoek van HZVV. Dit duel wordt aanstaande dinsdag om 18.30 uur gespeeld in Hoogeveen.