FC Emmen verliest van effectiever PEC Zwolle

FC Emmen heeft met 0-1 verloren van PEC Zwolle. Na een half uur zette Rick Dekker de bezoekers op voorsprong. Die achterstand kwamen de Emmenaren niet meer te boven.

In het begin van de eerste helft kwam FC Emmen moeilijk aan voetballen toe. Het lukte niet de bal in de ploeg te houden door slordige passing en hoge druk van PEC Zwolle. “Wij speelden vooral breed, dat wat we juist niet willen tegen een ploeg die hoog druk zet,” zei trainer Dick Lukkien op de persconferentie. In de openingsfase kwamen er daardoor mogelijkheden voor de bezoekers, maar tot grote kansen leidde het niet.

Toen de klok 11:00 aangaf stond heel het stadion op om te applaudisseren na de tragische gebeurtenissen in Oss en Assen. Het was een mooie steunbetuiging aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Na twintig minuten kwamen de Emmenaren beter in de wedstrijd. Nicklas Pedersen kon een voorzet van Luciano Slagveer nét niet binnenkoppen. Bij de tweede paal kon ook Gersom Klok niet afwerken.

Toch was het PEC Zwolle dat na een half uur op voorsprong kwam. Een schot van Dekker werd van richting veranderd, waardoor Kjell Scherpen kansloos was. Het was een flinke tegenvaller voor FC Emmen, vooral omdat de thuisploeg in die fase meerdere kansen creëerde.

De ploeg van Lukkien werd nogmaals naar voren geschreeuwd door het publiek in stadion De Oude Meerdijk. Met name over de zijkanten werden de Drenten gevaarlijk, maar telkens zat er een Zwollenaar tussen.

Op slag van rust zette Pedersen met een steekpass Slagveer één op één met doelman Mickey van der Hart, maar het lukte niet deze mogelijkheid om te zetten in een doelpunt.

Tijdens de rust werd afscheid genomen van Cas Peters, die eind augustus naar FC Volendam vertrok.

Meer diepgang in de tweede helft

In de tweede helft was FC Emmen nauwkeuriger en door meer diepgang stichtte de thuisploeg veel gevaar. Door de ruimte te zoeken achter de laatste linie kwamen er kansen voor Slagveer, Jansen en Niemeijer. De spelers werden vooruit geschreeuwd door het publiek in stadion De Oude Meerdijk.

Vervolgens wisselde PEC Zwolle tweemaal en zo kreeg de formatie van John van ‘t Schip weer wat meer grip op de wedstrijd. De lange bal belandde vaak bij Pedersen, maar het veld was te lang voor de aansluitende middenvelders om de tweede bal te winnen. Toch kregen Bijl en Niemeijer nog schietkansen, maar telkens zat een Zwollenaar er met een lichaam tussen.

In de slotfase besloot Lukkien achterin één op één te spelen. Daardoor kwamen er kansen voor beide ploegen. In de extra tijd ging zelfs Scherpen nog mee naar voren bij een hoekschop, maar de bal wilde er gewoon niet in vandaag.

Zo eindigde de wedstrijd na 90 minuten voetbal (en regen) in 0-1. Lukkien: “Ik vind dat we op basis van de kansenverhouding absoluut een punt hadden verdiend. We zijn blij met het puntenaantal dat we hebben, maar we balen wel van deze wedstrijd.”

Volgende week gaat FC Emmen op bezoek bij Heracles Almelo, op zondag 30 september om 12:15 uur. Klik hier voor tickets!

FC Emmen 0 – 1 PEC Zwolle
30. Dekker 0-1

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Bijl, Ben Moussa (54. Jansen), Niemeijer, Chacon (81. Bos); Slagveer (71. Arias), Pedersen.
Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Van den Berg, Lam (63. Lachman), Van Polen; Flemming, Leemans (83. Hamer), Dekker; Namli (67. Elbers), Van Duinen, Van Croon.