Terug naar overzicht Terug

Tweede fase ‘Welkom In Ons Voetbal’ van start


Op maandag 27 september is de tweede fase van het project ‘Welkom In Ons Voetbal’ gestart. Op het asielzoekerscentrum in Emmen deden ongeveer 25 kinderen mee aan de eerste training. De deelnemers waren erg blij dat de maatschappelijke voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap weer (structureel) training komen geven.


Tijdens de eerste fase van het project, die liep van april 2021 tot en met juni 2021, hebben de deelnemers vooral voetbaltraining gevolgd. Gedurende de tweede fase, die inmiddels is gestart en loopt tot en met december, krijgen de deelnemers naast de voetbaltrainingen ook maatschappelijke workshops aangeboden. Dit zijn workshops die in het teken staan van educatie over verschillende thema’s. Er wordt onder andere een workshop gegeven over bewust omgaan met geld, maar ook thema’s als pesten, discriminatie en veiligheid komen aan bod.

Gedurende het jaar 2021 heeft het AZC in Emmen een flinke renovatie ondergaan. Mede daardoor worden er veel nieuwe deelnemers verwelkomd tijdens het project. Ondanks de grote diversiteit in achtergronden, gaan alle deelnemers op een goede manier met elkaar om en beleven ze samen veel plezier aan de trainingen van de maatschappelijke voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap.

Het Welkom In Ons Voetbal-project, waarvan de officiële (Engelstalige) naam Welcome Through Football is, wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Erasmus+ van de Europese Unie, de UEFA Foundation for Children, EFDN en M&GEZOND!